Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki: Uluslararası hukukun açık ihlali

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 15:51 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 17:32
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki: Uluslararası hukukun açık ihlali

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilerin 24 saat içinde Gazze'nin güneyine çekilmeleri talebine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı​, İsrail'in Filistinlilerin 24 saat içinde Gazze​'nin güneyine çekilmeleri talebine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "2,5 milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur" ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın resmi X hesabından yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusun 24 saat içinde Gazze’nin güneyine çekilmesi yönündeki duyurusu hiçbir şekilde kabul edilemez.


Günlerdir ayrım gözetmeyen bombalamaya maruz kalan, topluca elektrikten, sudan ve gıdadan mahrum bırakılan 2,5 milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur.


İsrail’in bu vahim hatadan derhal geri dönmesini, Gazze’de sivil halka yönelik acımasız ve topyekûn eylemlerine hemen son vermesini bekliyoruz.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...