Tgrt Haber

Dışişleri'nden Çin'deki saldırıya kınama geldi

22 May 2014 17:33
Dışişleri'nden Çin'deki saldırıya kınama geldi

Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de 31 kişinin hayatını kaybetmesine, en az 90 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıdan büyük üzüntü duyulduğu belirtilirken, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Çin halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifa dilendi. "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumlularının bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmalarını temenni ediyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dünkü Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi vesilesiyle bulunduğu Şanghay'da Çinli mevkidaşıyla yaptığı ikili resmi görüşmede de vurguladığı üzere Türkiye'nin kaynağı, gerekçesi ve amacı ne olursa olsun terörün her türüne karşı olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Türkiye, hiçbir gerekçeyle meşru kılınamayacak teröre karşı uluslararası dayanışma ve mücadele konusunda da üzerine düşeni her zaman yapmıştır ve yapmaya devam edecektir" denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...