Tgrt Haber

Dışişleri'nden sert tepki: AKPM tarihi bir hataya imza attı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 12:00 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 12:07
Dışişleri'nden sert tepki: AKPM tarihi bir hataya imza attı

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Türkiye aleyhine kabul edilen tavsiye ve karara sert tepki geldi.

AKPM'nin, dün Türkiye​'ye ilişkin kabul ettiği tavsiye ve kararla, tarihi bir hataya imza attığı vurgulanan açıklamada, "AKPM bu girişimiyle, adli süreçleri siyasete alet etmekte ve diyalog kanallarını kapatmaya yeltenmektedir. Bu, AKPM'nin varoluş nedenini oluşturan demokratik değerlere aykırıdır. AKPM'nin görünürlük kazanmaya yönelik bu pervasızlığı ileride hicapla hatırlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

"TARİHİ BİR HATA"

"Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), 12 Ekim 2023 tarihinde ülkemize ilişkin olarak kabul ettiği tavsiye ve kararla, tarihi bir hataya imza atmıştır.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1712745087078170654

"BU PERVASIZLIK İLERİDE HİCAPLA HATIRLANACAKTIR"

AKPM bu girişimiyle, adli süreçleri siyasete alet etmekte ve diyalog kanallarını kapatmaya yeltenmektedir. Bu, AKPM'nin varoluş nedenini oluşturan demokratik değerlereaykırıdır. AKPM'nin görünürlük kazanmaya yönelik bu pervasızlığı ileride hicapla hatırlanacaktır.

Dışişleri'nden sert tepki: AKPM tarihi bir hataya imza attı

"AKPM AMAÇ VE DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTI"

Türkiye, kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin istişari organı olan AKPM'nin amaç ve değerlerinden bu kadar uzaklaşmış olmasından üzüntü duymaktadır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...