Tgrt Haber

Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şoke etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
30 Eylül 2024 15:26 - Güncelleme : 30 Eylül 2024 15:45
Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şoke etti

Yumurta tüketimine dair doğru bilgi tepetaklak oldu. Harvard Üniversitesi'ndeki doktora öğrencisi Nick Norwitz, ayda 720 yumurta yedi. Nick, kendi üzerinde deneyimlediği bu testle 'kötü kolesterol' olarak bilinen LDL seviyelerini takip etti ve şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıktı.  

Fazla yumurta​ yemenin kolesterol​ üzerinde olumsuz etkisi olduğu bilgisini yanlış çıkaran bir deney yapıldı. Harvard Üniversitesi​'nde doktora yapan Nick Norwitz, şaşırtıcı bir deneye imza attı. Günde 24, yani ayda 720 yumurta yiyen Nick, testin sonucunda kolesterol seviyelerine dikkat çekti.   

Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şok etti - 1. Resim


GÜNDE 24 YUMURTAYLA KOLESTEROL DÜŞTÜ

Nick, ayda 720 yumurta yese de 'kötü kolesterol' olarak bilinen LDL seviyelerinin artmadığını gözlemledi. Hatta Nick'in LDL seviyelerinin yüzde 18 oranında düştüğü ortaya çıktı. Test süresince de kan değerlerini düzenli takip eden Nick, beklenmeyen bir sonuçla karşılaştı. 

Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şok etti - 2. Resim


SOSYAL MEDYA BU DENEYLE ÇALKALANDI

Harvard'lı doktora öğrencisinin bu deneyi, yumurta tüketiminin kalp hastalığı riskini artıracağına dair yaygın teorilere meydan okudu. Bu deney, diyetle alınan kolesterolün her zaman zararlı olmadığını ortaya koydu. 

Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şok etti - 3. Resim

Nick, bu durumun bağırsak hücrelerinde salınan kolesin hormonunun, karaciğere daha az LDL üretmesi için sinyal verdiğini gösteren bazı teorilerle açıklanabileceğini söyledi. Sosyal medyada deneyimini anlatan Nick, birçok kişinin bu konu üzerine araştırma yapmasını da sağladı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, konuya dair yorumunu dile getirdi. 

Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şok etti - 4. Resim


UZMANLARDAN UYARI: DOKTORUNUZA DANIŞIN

Uzmanlar, her durumda kolesterol sorunu yaşayan kişilerin doktora danışması gerektiğini, bu şekilde beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe30 Eylül 2024 15:30

Vay be ben yumurta yemeyi seviyorum ama her gün 720 tane mi yiyorsun ya aşırıya kaçmış bence

Sonraki Haber Yükleniyor...