Tgrt Haber

Donald Trump baltayı taşa vurdu! Tecavüz davasında skandal hata

20 Ocak 2023 14:22 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 14:49
Donald Trump baltayı taşa vurdu! Tecavüz davasında skandal hata

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump, tecavüzle yargılandığı davada yaptığı hata nedeniyle baltayı taşa vurdu. ABD'deki bölge mahkemesinin yayımladığı belgelere göre, Trump geçtiğimiz yıl davada ifade verirken, kendisini tecavüzle suçlayan yazar E. Jean Carroll'u eski eşi Marla Maples ile karıştırdı.

ABD bölge mahkemesi, ülkenin eski Başkanı Donald Trump​ aleyhindetecavüz​ davasına dair yeni belgeler yayımladı. Trump'ın ifadesini verirken yaptığı hata gün yüzüne çıktı. Eski başkan, kendisini tecavüzle suçlayan yazar E. Jean Carrol'u eski eşi Marla Maples ile karıştırdı. Kendisine fotoğraf gösterildiğinde, "Evet, bu Marla. Bu benim karım" dedi. Trump'ın skandal hatası avukatı tarafından düzeltildi. 

Donald Trump baltayı taşa vurdu! Tecavüz davasında skandal hata

Fakat uzmanlar, Trump'ın bu hatasının Carroll'a 'tipi' olmadığı için 'tecavüz etmeyeceği' iddiasını baltalayabileceğini söyledi. New York Times'ın haberine göre, Geçen yıl Ekim ayında gerçekleşen duruşmada ayrıca Trump'ın Carroll'ın "tecavüze uğramanın çok seksi olduğunu söylediğini" iddia ettiği de belirtildi. Bununla birlikte 79 yaşındaki yazar, Trump'ın 1990'ların ortalarında bir mağazanın soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini öne sürerken, ABD'nin eski başkanı bu iddiayı defalarca reddetti. 

Fakat Carroll, geçtiğimiz yıl Trump'a geçmişte cinsel saldırı mağduru olduğu iddia edilen kişilerin belirli bir zaman diliminde dava açmasına izin veren bir New York yasası olan Yetişkin Hayatta Kalanlar Yasası uyarınca dava açtı.

Donald Trump baltayı taşa vurdu! Tecavüz davasında skandal hata
E. Jean Carroll

''BU KAÇIK HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM''

Öte yandan Trump’ın Maples'ı gösterdiğini düşündüğü fotoğraf, Trump'ı 1990'larda Carroll'ın şirketinde gösteriyor. Mahkeme belgelerine göre Trump, “Carroll ile sadece bir yardım etkinliğinde karşılaştı. Ona asla gerçekleşmemiş bir şey yaptığımı söyledi. Hiçbir şey yapmadım.. Bu kaçık hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Yazdığı berbat kitabının reklamını yapmak için ona tecavüz ettiğimi iddia ediyor” dediği görüldü. 

Trump ayrıca Carroll'ı "akıl hastası" olarak nitelendirdi ve onun cinsel saldırıdan zevk almaktan bahsettiğini iddia etti. Carroll'ın tecavüz iddiasıyla ilgili gelecek duruşmanın Nisan ayında başlaması bekleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...