Tgrt Haber

Donald Trump eyaletlere karşı: Kararı temyize götürdü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ocak 2024 11:49 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 11:55
Donald Trump eyaletlere karşı: Kararı temyize götürdü

Eski ABD Başkanı ve 2024 Başkanlık Seçimleri aday adayı Donald Trump, Maine eyaletinin, Cumhuriyetçi Partinin eyalette düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına dair kararını temyize götürdü.

Trump​, Kennebec Bölge Üst Mahkemesine, eyalet yönetiminin kararının bozulması için temyiz başvurusunda bulundu. Bölge yargıcının 20 gün içinde kararını açıklaması bekleniyor.

Trump'ın bu adımının ardından konu, ABD Yüksek Mahkemesine taşınabilir. Trump'ın, Colorado eyaletinin benzer kararı için de yakın zamanda temyiz başvurusu yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Maine​ Eyalet Sekreteri Shenna Bellows, 28 Aralık'ta Trump'ın 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Cumhuriyetçi Partinin eyalette düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına yönelik karar verildiğini bildirmişti.

Öte yandan kısa süre öncesinde Colorado Yüksek Mahkemesi ve benzer bir karar verirken, ABD’nin California eyaletinde, 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Anayasa’ya göre 2024 başkanlık seçimlerine girip giremeyeceği tartışılan eski Başkan Donald Trump’ın oy pusulasında kalmasına karar verilmişti.

Kararlar doğrultusunda Trump'ın adı, 5 Mart 2024'te her iki eyalette yapılacak ve Cumhuriyetçi aday adaylarının yarışacağı ön seçimlerde oy pusulalarında yer almayacak. İki eyaletteki seçim yarışına ilişkin son kararı ABD Yüksek Mahkemesi​ verecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...