Tgrt Haber

Donald Trump yeniden hakim karşısına çıktı: Biden seçimlere girmemi istemiyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Ocak 2024 08:55 - Güncelleme : 10 Ocak 2024 09:04

ABD'de eski başkan Donald Trump, yeniden hakim karşısına çıktı. 2020 başkanlık seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlanan Trump, duruşmanın düşürülmesini istedi.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump​'ın 2020 başkanlık seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlandığı davanın temyiz duruşması görüldü. Trump, ikisi mevcut Demokrat ABD Başkanı Joe Biden​ döneminde atanmış, diğeri ise Cumhuriyetçi eğilimi olan toplam üç hakimin karşısına çıktı.

Trump'ın avukatları, eski başkanın eylemlerinin suç unsuru taşımadığını, müvekkillerinin görevi dolayısıyla yargılamadan muaf olduğunu aktardı. Kongrede azledilip suçlu bulunmadığı sürece herhangi bir mahkemede
yargılanamayacağı belirtildi.

"BIDEN SEÇİME GİRMEMİ İSTEMİYOR"

Mahkemede söz almayan Trump daha sonra kaldığı otele geçerek burada kameralar karşısına çıktı. Hakkındaki yargı süreçlerini "siyasi" olarak nitelendirdi. Demokrat Biden yönetiminin kendisini 2024 seçimlerine girmekten alıkoymaya çalıştığını savundu.

Trump, suçlamaların kendisine görevdeyken yöneltilmesi nedeniyle dokunulmazlığa sahip olduğu için düşürülmesini talep etti.

Donald Trump yeniden hakim karşısına çıktı: Biden seçimlere girmemi istemiyor

BİR SONRAKİ DAVA MART AYINDA

Geçen ay yargı muafiyeti iddiasını bölge mahkemesine götüren trump, buradan ret cevabı almış, bunun üzerine iddiasını bir üst mahkeme olan temyiz mahkemesine taşımıştı. 2020 seçim sonuçlarını değiştirmeye çalıştığı iddiasıyla hakkında açılan federal davada mart ayında hakim karşısına çıkması bekleniyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...