Tgrt Haber

Donald Trump'ın sözleri ABD seçmenini endişelendirdi: Bir daha oy vermeyeceksiniz

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
30 Temmuz 2024 15:37 - Güncelleme : 30 Temmuz 2024 16:03
Donald Trump'ın sözleri ABD seçmenini endişelendirdi: Bir daha oy vermeyeceksiniz

ABD Başkanı Donald Trump, Hristiyanlardan oy istediği sırada söyledikleriyle tartışmalara neden oldu. Trump'ın sözleri, 'seçim kurallarını değiştireceği' yönünde yorumlanınca ABD seçmenini bir endişe sardı.

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri için eski başkan Donald Trump​'ın çalışmaları devam ediyor. Suikast girişiminden kısa bir süre sonra sahalara geri dönen Trump, geçtiğimiz günlerde Turning Point Action'ın Believers' Zirvesi'nde destekçileriyle bir araya geldi. 

Donald Trump'ın sözleri ABD seçmenini endişelendirdi: Bir daha oy vermeyeceksiniz - 1. Resim

''BİR DAHA OY VERMEYECEKSİNİZ''

Amerika​'daki Hristiyanları birleştirmeyi amaçlayan bir etkinlik olan zirvede yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Trump, ''Bir daha asla oy kullanmak zorunda kalmayacaksınız'' dedi. Florida'daki kalabalığa seslenen Trump, tam olarak şunları söyledi:

"Hristiyanlar, sadece bu sefer oy kullanın. Bir daha yapmak zorunda kalmayacaksınız. Dört yıl daha, biliyorsunuz ki her şey düzelecek. Bir daha oy kullanmak zorunda kalmayacaksınız, güzel Hristiyanlarım."

TRUMP'IN SÖZLERİ ABD SEÇMENİNİ ENDİŞELENDİRDİ

Donald Trump'ın bu sözleri tartışmalara neden oldu. Trump'ın kazanması durumunda seçim kurallarını değiştireceği endişesi, ABD seçmeninde korkuya neden oldu. 

Meclis lideri Nancy Pelosi​, Trump'ın sözleri karşısında tepkisiz kalmadı. Pelosi, "Rezalet içindeki eski başkan, ilk günden bir diktatör olacağını, Anayasa'nın kaldırılmasını istediğini söyledi - ve dün gece demokrasiyi sona erdirme vaadini yineledi." dedi.

Donald Trump'ın sözleri ABD seçmenini endişelendirdi: Bir daha oy vermeyeceksiniz - 2. Resim

''DEMOKRASİYİ SONLANDIRMA YEMİNİ''

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Trump'ın ne dediğini bilmediğini, sık sık anlamsız şeyler söylediğini belirterek umursamaya gerek olmadığını ifade etti. Bazıları ise Trump'ın sözlerini ''demokrasiyi sonlandırma yemini'' olarak yorumladı.

Trump'ın rakibi Kamala Harris'in sözcüsü ise ''Demokrasimiz suçlu Donald Trump tarafından saldırı altında'' açıklamasında bulundu. 

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...