Tgrt Haber

Donald Trump'tan borçlarına karşılık ilginç çözüm: At teklif etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Times
05 Eylül 2022 15:00 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 15:29
Donald Trump'tan borçlarına karşılık ilginç çözüm: At teklif etti

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın borçlu olduğu avukata ödemeyi atla yapmayı teklif ettiği ortaya çıktı. Son zamanlarda skandallarıyla anılan Trump'ın yasal ücretler ödemekten kaçındığı için alternatif çözümler ürettiği belirtildi.

Son zamanlarda ABD gündeminden düşmeyen eski Başkan Donald Trump​'ı merkezine alan yeni bir kitapta eski başkanın borçlu olduğu avukata ödemeyi atla yapmayı teklif ettiği ortaya çıktı. Kitaba göre Trump, yasal ücretler ödemekten kaçınıyor bu yüzden borçlarına karşılık ilginç çözümler üretiyor.

New York Times'ın gelecek hafta yayımlayacağı kitabta 2 milyon dolarlık avukatlık borcunu değerinin 5 milyon dolar olduğunu iddia ettiği bir atla ödemek istediği belirtildi. Ödemenin nakit yolla yapılması durumunda çıkacak yasal ücretleri de müvekkilin ödemesi gerekiyor.

The Guardian'ın haberine göre, avukat​ Trump'ın teklifini, "1800'lerde değiliz, bana atla ödeme yapamazsınız" diyerek reddetti.

Olayın ise 1990'lı yıllarda yaşandığı belirtildi. Trump'ın avukatın ofisine giderek, ''Sana olan borcumu ödemeyeceğim çünkü sana daha değerli bir şey vereceğim.'' dediği ifade edildi. Teklifin ardından Trump, dosyasından 'at tapusu' olarak adlandırdığı bir belge çıkararak, atın 5 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi. Avukatın at teklifini reddetmesiyle ise Trump'ın borcunun bir kısmını ödediği belirtildi.

Donald Trump'tan borçlarına karşılık ilginç çözüm: At teklif etti

TRUMP'IN İLK İLGİNÇ ÇÖZÜM ÖNERİSİ DEĞİL

Trump'ın çetrefilli işlerinin bir sınırı bulunmuyor. Eski Başkan'ın avukatı Rudy Giuliani'nin kız arkadaşı 2020 seçimlerindeki engelleme çabaları için Trump'tan 2.5 milyon dolar istemişti. Maria Ryan ayrıca sevgilisi Giuliani için başkanlık affı ve özgürlük madalyası da talep etmişti.

Donald Trump'ın yıllar önce ABD'nin en büyük avukatlık firmalarından Jones Day'le de ödeme sorunu yaşadığı ortaya çıkmıştı. Ancak Jones Day kaynakları Trump'ın borcunu tamamıyla ödemek zorunda kaldığını belirtti.

Kaynak: The Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...