Tgrt Haber

Donald Trump'tan skandal sözler: Rusya ve Çin'i bombalarım

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
30 May 2024 15:30 - Güncelleme : 30 May 2024 15:46
Donald Trump'tan skandal sözler: Rusya ve Çin'i bombalarım

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın ''Moskova ve Pekin'in bombalayacağını' söylediği öne sürüldü. Skandal iddiayı ABD medyasından Washington Post (WP) yazdı.

ABD medyasından Washington Post (WP), eski ABD Başkanı Donald Trump​'ın skandallarını sıraladı. WP'ye konuşan ve kimliklerinin açıklanmamasını isteyen kaynağa dayandırılan haberde Trump'ın seçim kampanyası için düzenlediği bağış etkinliklerinde söylemlerinin gitgide radikalleştiği belirtildi.

Trump'ın bu ay katıldığı bir bağış etkinliğinde, Rusya​'nın Ukrayna​'ya savaş açtığında kendisinin görevde olması durumunda Moskova'yı bombalayacağını söylediği iddia edildi. Trump'ın tek hedefi Rusya​ da değildi. Eski başkanın Çin​'in Tayvan​'a saldırması durumunda Pekin'i de bombalayacağını söylediği öne sürüldü.

Donald Trump'tan skandal sözler: Rusya ve Çin'i bombalarım - 1. Resim

'BAĞIŞ İÇİN DE BASKI YAPIYOR' İDDİASI

WP'ye konuşan kaynaklar, bağış miktarlarının artırılması için Trump'ın iş insanlarına baskı yaptığını da öne sürdü.  Etkinliklere katılan ve adının paylaşılmasını istemeyen bir iş insanı, genellikle Cumhuriyetçi Parti'ye 2 ila 3 milyon dolar bağış yaptığını belirtti. İş insanı, Trump'ın miktarı 25 ila 50 milyon dolara yükseltmemesi halinde "durumdan memnun olmayacağını söylediğini" ileri sürdü. 

Trump'ın bağışçılara yüksek miktarda vergi indirimlerinin yanı sıra petrol projelerine altyapı onayı gibi vaatlerde bulunduğu savunuldu. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...