Tgrt Haber

Donbas'ta sınırlar yeniden şekillendi: Ruslar daha ileri gitmeyecek

22 Şubat 2022 15:09 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 16:03
Paylaşılan yeni harita, Rusya'nın şimdilik sınırları böyle şekillendirdiği, daha ileri gitmeyeceği anlamına geliyor.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı cumhuriyetlerin bağımsızlığını onaylayan Rusya, Donetsk ve Lugansk'ı hangi sınırlar içerisinde tanıyacaklarını açıkladı. Bölgenin haritasını yeniden şekillendiren Ruslar, söz konusu 2 bölgeyi var oldukları sınırlar içinde tanıyacağını duyurdu.

Paylaşılan yeni harita, Rusya'nın şimdilik sınırları böyle şekillendirdiği, daha ileri gitmeyeceği anlamına geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın tüm tehditlerine karşı Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıdı. Talep üzerine dün gece bölgeye sevk edilen barış gücü askerleri büyük coşkuyla karşılandı. 

Donetsk ve Lugansk Rusya ile yardımlaşma anlaşmalarını onaylarken, söz konusu anlaşmaya Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma da onay verdi. 

DONBAS'TAKİ YÖNETİMLERİ 'İLAN EDİLDİĞİ YERDE' TANIYACAK

Demografik yapısı itibariyle de Rusya'ya yakın olan Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin sınırlarıyla ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ayrılıkçı 2 bölgenin bağımsızlığını var oldukları ve ilan edildikleri sınırlar içinde tanıyacaklarını belirtti. 

Bu karar sonrası bölgenin haritası şöyle şekillendi:

Donbas'ta sınırlar yeniden şekillendi: Ruslar daha ileri gitmeyecek

Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırım kararının beklendik bir gelişme olduğunu dile getiren Peskov, Rus askerlerinin Donbas'a girdiğine dair bilgiler için ise "Teyit etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 2014'te Ukrayna topraklarında Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...