Tgrt Haber

Ukrayna'nın doğusu Donetsk'te önce siren, sonra patlama sesi yükseldi

19 Şubat 2022 07:22 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 08:25

Doğu Ukrayna’da yer alan Donetsk kentinde akşam saatlerinde önce siren sesleri yükseldi. Ardından da yerel yönetim binası yakınlarında güçlü bir patlama sesi duyuldu. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhny, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini, provokasyon olduğunu söyledi. Bölgedeki Rus yanlısı ayrılıkçılar da, halkın Rusya’ya tahliyesi için çalışmalara başladı.

Rusya Ukrayna krizinde gerilim tırmanıyor. Ukrayna'nın doğusunda Donetsk'te halka evlerinizi terk edin çağrısı yapıldı.

Rusya-Ukrayna gerilimi artık zirveye ulaştı. Savaş artık kaçınılmaz gibi duruyor. Tek soru ise savaşı kimin, nerede başlatacağı olduğu öngörülüyor.  Ukrayna’nın doğusunda akşam saatlerinde Donetsk'te önce siren sesleri yükseldi. Ardından da bölge halkı milisleri lideri olan Denis Sinenkov'uv otomobiline bombalı saldırı gerçekleştirildi.

DONBASS’A SALDIRI İDDİASI

Olaylar, kendi bağımsızlıklarını ilan eden Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik ve Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin'in yaptığı çağrı sonrasında başladı. Paseçnik ve Puşilin, Kiev tarafından Donbass'a yönelik saldırı başlatılacağını ve halkın Rusya topraklarına gitmesini söyledi. Sonrasında Donetsk'ten siren ve patlama sesi yükseldi.

Ukrayna'nın doğusu Donetsk'te önce siren, sonra patlama sesi yükseldi

‘PATLAMA RUSYA'NIN PROVOKASYONU’

Saldırıya dair ilk açıklama Ukrayna Genelkurmay başkanlığından yapıldı. Valeriy Zaluzhny, Donetsk’e bir saldırı gerçekleştirmediklerini, olayın Rusya ve destekçileri tarafından gerçekleştirilen bir provokasyon olduğunu savundu.

Patlamada ölü veya yaralananların olup olmadığı konusunda bilgi paylaşılmadı. Acil Durumlar Bakanlığı birimleri ise sivil halka sokağa çıkmamaları ve sakin kalmaları yönünde duyurular geçti.

Ukrayna'nın doğusu Donetsk'te önce siren, sonra patlama sesi yükseldi

HALK DONETSK'TEN ROSTOV'A GÖNDERİLİYOR

Paseçnik ve Puşilin'in tahliye çağrısına cevap gecikmedi. Donbass bölgesinde yaşayan Rus ayrılıkçılar, 700 Bin civarındaki halkın toplu olarak bölgeden ayrılması işlemlerine başladı. İlk olarak anaokulları, yetimhaneler ve yatılı okullarda bulunan çocuklar, Donetsk'e sınır olan Rusya'nın Rostov şehrine gönderilmeye başlandı. Elin silah tutan erkeklerin ise şehirden ayrılmayarak ayrılıkçılara katılmaları istendi.

DOĞAL GAZ BORU HATTINDA YANGIN

Öte yandan Donetsk’in ardından Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinde bulunan Druzhba doğal gaz boru hattında şiddetli bir patlama meydana geldi. Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen Luhansk'da şiddetli bir patlama yaşandı. Patlama sonrasında Druzhba doğal gaz boru hattında büyük bir yangın çıktı.

Ukrayna'nın doğusu Donetsk'te önce siren, sonra patlama sesi yükseldi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...