Tgrt Haber

Dört bin çöp torbasının içinden çıktı... Kazı yapanlar neye uğradıklarını şaşırdılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Şubat 2024 09:15 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 09:28
Dört bin çöp torbasının içinden çıktı... Kazı yapanlar neye uğradıklarını şaşırdılar

Kolombiya'da çöp torbaları içinde yüzlerce kişiye ait kalıntılar bulundu. Kuzey Santander'de kazı yapan görevliler neye uğradıklarını şaşırdılar. 

Kolombiya​'nın Cucuta şehrindeki merkez mezarlıkta kazı yapan görevliler, toplu mezar​ buldular. İncelemelerde 4 bin çöp torbasının içinde 1086 kişiye ait kalıntılar olduğu tespit edildi.

Kayıp Kişileri Arama Birimi (UBPD) ve Özel Barış Yargısından (JEP) yapılan açıklamada, bulunan insan kalıntılarının "büyük ihtimalle" çatışma döneminde kaybolan kişilere ait olduğu kaydedildi.

''DEHŞET VERİCİ''

JEP Yargıcı Maria del Pilar Valencia da açıklamasında, durumun "dehşet verici" olduğunu ve kapsamlı soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ise sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında, Cucuta'daki kalıntıların kaybolan kişilere ait olduğunu belirterek, "Bu, Kolombiya halkının maruz kaldığı toplu katliamın göstergesi gibi duruyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...