Tgrt Haber

DSÖ kırmızı alarmla dünyaya duyurdu: Ele geçirdiler, tehlike altındayız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Nisan 2023 08:50 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 09:04
DSÖ kırmızı alarmla dünyaya duyurdu: Ele geçirdiler, tehlike altındayız

Dünya Sağlık Örgütü, Sudan’da ordu ile HDK arasındaki başlayan çatışmanın ardında Ulusal Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın bir grup tarafından ele geçirildiğini ve başkentte "yüksek biyolojik tehlike riski" olduğunu duyurdu.

Sudan’da 15 Nisan’da başlayan ve halen şiddetli bir şekilde devam eden ordu veya HDK arasındaki çatışmaları bütün dünya tedirginlikle takip ediyor. Ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarının da ilk tahliyesi gerçekleşmişken Dünya Sağlık Örgütü'nde dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. 

LABORATUVAR ELE GEÇİRİLDİ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre; DSÖ, başkent Hartum’daki Ulusal Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın bir grup tarafından ele geçirildiği ve laboratuvar çalışanlarının tesisten kovulduğunu duyurdu.

YÜKSEK BİYOLOJİK TEHLİKE RİSKİ

Laboratuvarda kızamık ve kolera patojenleri ile diğer tehlikeli maddelerin bulunduğunun altını çizen DSÖ, Hartum​'da "yüksek biyolojik tehlike riski" olduğunu açıklayarak, laboratuvarın kimin kontrolünde olduğuna dair de bilgi vermedi.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE MUHAFAZA EDİLMESİ İMKANSIZ

DSÖ, personelin laboratuvara girmesine izin verilmediği aktararak, elektrik kesintilerinin laboratuvardaki malzeme ve maddeleri güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini imkansızlaştırdığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...