Tgrt Haber

NATO'dan üye ülkelere 'nükleer' uyarı: Putin harekete geçti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
05 Ekim 2022 10:25 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 12:49
Kıyamet silahı olarak bilinen Belgorod, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki ana üssünde olmadığı belirtiliyor.

Ukrayna’da savaş devam ederken İngiliz basını tarafından kritik bir iddia ortaya atıldı. Gündeme bomba gibi düşen habere göre NATO, üye ülkeleri tek tek 'nükleer kabus' konusunda uyardı. 

Kıyamet silahı olarak bilinen Belgorod, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki ana üssünde olmadığı belirtiliyor.

Rusya​ Devlet Başkanı Putin​'in emri ile 24 Şubat başlayan savaş tüm yıkım ve acılara rağmen halen devam ediyor.  Son dönemde taarruz pozisyonuna geçen Ukrayna​, Rusya'nın referandum yolu ile 4 bölgeyi ilhak etmesine cephede cevap veriyor. Kiev taarruzlar ve Batı’dan aldığı destekle ilerleme kat ederken Rusya'nın Ukrayna'da bir nükleer silah​ kullanabileceği iddiası sıklıkla gündeme geliyor. Daily Mail konuyla ilgili kritik bir iddiayı ortaya attı. Buna göre Putin, Ukrayna sınırlarında bir nükleer bomba patlatmaya karar vermiş olabilir. 

LİSTE PUTİN’İN ELİNDE 

Putin'in nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu belirten üst düzey bir savunma kaynağı, füzelerin Karadeniz​'de konuşlandırılmasının da ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi. Olası bir nükleer savaşta 'kurtarılması gereken kişilere' ait listenin Putin'in elinde olduğunu ve bu kişilerin nükleer sığınaklara geçiş hakkı bulunacağını da yazdı. 

KIYAMET SİLAHI DEVREYE GİRİYOR MU? 

NATO geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarı ile Putin'in 'kıyamet silahı' adını taşıyan devasa Nükleer Denizaltısının Beyaz Deniz üssünden ayrılmış olabileceğini iddia etti. Hafta sonu İtalyan medyasına sızdırılan bir NATO uyarı notuna göre Belgorod, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki ana üssünden kayboldu ve Poseidon nükleer bombasını test etmek için Karadeniz'e gidiyor olabilir.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın 12. Ana Müdürlüğü'ne bağlı bir tren, hafta sonu Rusya'nın merkezinden Ukrayna'nın ön cephelerine doğru giderken görülmüştü. 

Ukraynalı savunma uzmanı Konrad Muzyk trenin bağlı olduğu 12. Ana Müdürlüğü'nün nükleer silahlar ile doğrudan bağlantılı olduğuna dikkat çekti. 

 

Kaynak: Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...