Tgrt Haber

Dünya nükleer savaşın eşiğinde! Putin duyurdu: Silahlar Belarus'ta, tehdit gördüğüm an düğmeye basarım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: BBC Türkçe
17 Haziran 2023 10:30 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 10:53
Dünya nükleer savaşın eşiğinde! Putin duyurdu: Silahlar Belarus'ta, tehdit gördüğüm an düğmeye basarım

Rusya-Ukrayna savaşının ardından dünya nükleer savaşın tedirginliğini ensesinde hissediyor... Rusya lideri Vladimir Putin'den bu tedirginliği artıracak bir açıklama geldi. Putin, Belarus'a ilk parti taktik nükleer silahları yerleştirdiğini, silah transferinin yaz sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu. Putin ayrıca devletinin tehdit altında olması halinde bu silahların kullanılacağını söyledi.

Vladimir Putin​'in verdiği saldırı emrilye başlayan Ukrayna​'yı işgal girşimi tüm şiddetiyle devam ediyor... Her iki tarafında binlerce kayıp verdiği savaşla birlikte dünyayı nükleer bir savaş çıkabileceği endişesi de kapladı. Rusya​ elinde nükleer silah​ olduğunu reddetmezken Putin'den tedirginliği artıracak bir açıklama geldi. Putin, Belarus​'a ilk parti taktik nükleer silahları yerleştirdiğini, silah transferinin yaz sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu. 

Putin, bu silahların yalnızca Rusya topraklarının ya da devletinin tehdit altında olması halinde kullanılacağını söyledi. ABD hükümeti ile Kremlin'in Ukrayna'ya saldırmak için nükleer silah kullanmayı planladığına dair bir belirti olmadığını aktardı.

"NEDEN DÜNYAYI TEHDİT EDELİM Kİ?"

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmanın ardından soruları cevaplayan Putin, bu hamlenin "dizginleme" amacı taşıdığını ve Rusya'yı "stratejik bir yenilgiye uğratmayı düşünenlere bir hatırlatma" olduğunu söyledi.

Bu silahların kullanılma olasılığı sorulduğunda ise Putin şu cevabı verdi:

"Neden tüm dünyayı tehdit edelim ki? Rus devletine yönelik bir tehlike olması halinde aşırı tedbirlerin kullanılmasının mümkün olduğunu daha önce de söylemiştim." 

Kaynak: BBC Türkçe

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...