Tgrt Haber

Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze için ateşkes çağrısı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Şubat 2024 19:06 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 19:06
Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze için ateşkes çağrısı!

Gazze'nin bir ölüm bölgesi haline geldiğini ve büyük bir kısmının imha edildiğini bildiren DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Gazze'de artık ateşkese ihtiyaç var!" dedi.

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'nde ölümler 30 bine yaklaşırken sağlık sorunları da baş gösterdi. İsrail'in saldırıları altındaki Nasır Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi artık çalışmıyor. Yaklaşık 130 hasta ve 15 sağlık çalışanı tahliye edilmeyi bekliyor. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus​, "Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi. Bölgenin büyük bir kısmı imha edildi. 29 binden fazla insan öldü ve daha fazlası yaralandı. Şiddetli yetersiz beslenme, savaşın başlamasından bu yana hızlı şekilde arttı." dedi. 

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI! 

"Gazze'de artık ateşkese ihtiyaç var" diyen Ghebreyesus, "Buraya sınırsız insani yardım ulaştırılması gerekiyor." diye konuştu. DSÖ, Gazze'deki insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini ve acil yardıma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze için ateşkes çağrısı! - 1. Resim

Gazze'de artık ateşkese ihtiyacın olduğuna işaret eden Ghebreyesus, buraya sınırsız insani yardım ulaştırılmasının da önemine dikkati çekti.

Hastanede hala yaklaşık 130 hasta ile en az 15 doktor ve hemşire bulunduğunu dile getiren Ghebreyesus, hastanede yoğun bakım ünitesinin artık çalışmadığını ve DSÖ'nün hastaların başka hastanelere transferine yardımcı olduğunu belirtti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...