Tgrt Haber

Dünya sallanmaya devam ediyor! Filipinler'de 6,8 büyüklüğünde deprem

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ağustos 2024 09:51 - Güncelleme : 03 Ağustos 2024 10:05

Filipinler'de merkez üssü Mindanao adası açıkları olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından büyüklükleri 5,5'i bulan çok sayıda artçı deprem oluştu. Yeni artçı depremlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Filipinler​ güne sarsıntıyla başladı. Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (PHIVOLCS) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Mindanao adası açıkları olan 6.8 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi.

Sabah saatlerinde gerçekleşen depremin şiddeti o anlarda kayıtta olan bir güvenlik kamerası tarafından gözler önüne serildi.

Dünya sallanmaya devam ediyor! Filipinler'de 6,8 büyüklüğünde deprem - 1. Resim

9 KİLOMETRE DERİNLİKTE KAYDEDİLDİ

Yerel saat ile 06.20'de 9 kilometre derinlikte kaydedilen ve kısa süreli paniğe neden olan depremin ardından tsunami​ riski oluşmadı. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.

Depremin ardından büyüklükleri 5,5'i bulan çok sayıda artçı deprem meydana gelirken, PHIVOLCS yeni artçı depremlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...