Tgrt Haber

Dünyanın en büyüğü olduğu tahmin ediliyor! Amazon ormanlarında bulundu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Temmuz 2024 12:49 - Güncelleme : 17 Temmuz 2024 13:09
Dünyanın en büyüğü olduğu tahmin ediliyor! Amazon ormanlarında bulundu

Amazon ormanlarında dünyadan tamamen soyutlanmış şekilde yaşayan "Mashco-Piro" kabilesi ilk kez görüntülendi. "Mashco-Piro" kabilesinin, "dünya üzerindeki en büyük temassız kabile" olduğu tahmin ediliyor.

Yerlilerinin hakları için çalışan sivil toplum örgütü Survival International, Peru'nun güneydoğusunda yürütülen ağaç kesim çalışmaları sırasında yerli kabilelerin fark edildiğini açıkladı.

17 KİŞİLİK GRUP TESPİT EDİLDİ

Monte Salvado bölgesinde çekilen fotoğraflarda, 50'den fazla "Mashco-Piro" kabilesi üyesi görüntülenirken, yetkililer, civardaki Puerto Nuevo bölgesinde ise 17 kişilik farklı bir grup tespit etti.

Ağaç kesim çalışmalarının, yerlileri topraklarından ettiğini belirten Survival International gönüllüleri, bölgede çalışma yapan tüm şirketlerin ağaç kesim ruhsatlarının iptal edilmesini ve toprakların Mashco Piro halkına teslim edilmesini talep ediyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

750'den fazla üyesi olduğu düşülen ve Peru'nun güneydoğusundaki ormanlarının derinliklerinde yaşayan "Mashco-Piro" kabilesinin, "dünya üzerindeki en büyük temassız kabile" olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...