Tgrt Haber

Dünyanın gözü Türkiye'de: 2023 yılında en olası senaryo Erdoğan'ın seçimleri kolayca kazanması!

02 Ocak 2023 14:21 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 14:52
Dünyanın gözü Türkiye'de: 2023 yılında en olası senaryo Erdoğan'ın seçimleri kolayca kazanması!

2023 yılında tüm gözler Türkiye'ye çevrildi. Yeni yılda izlenmesi gereken olayları sayfasına taşıyan Foreign Policy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimler üzerinden ele aldı. Breitbart News ise 2023'teki en olası senaryonun 'Erdoğan'ın kolayca kazanması' olduğunu yazdı.

ABD basınından Foreign Policy, 2023​ yılında izlenmesi gereken olayları yazdı, en büyük olaylardan birininTürkiye​'deki seçimler olduğu belirtildi. Rusya​'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaşta tansiyonun düşmeyeceğini ön gören Foreign Policy dergisi, 'İzlenecek Seçimler' başlığında ise Türkiye seçimlerine değindi. Seçimin önemine dikkat çeken dergi, ''Erdoğan​, 2002 seçimlerinde zafer kazandı, 2003'te başbakan oldu ve o zamandan beri Ankara'nın en önemli adamı.'' diye yazdı.

Muhalefetin hala bir aday belirlemediği belirtilirken, ''Özellikle Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığındaki rakibinin kim olacağını henüz bilmediğimiz için, altı ay sonra bir seçim hakkında tam kapsamlı tahminlerde bulunmak için çok erken'' denildi.

''OLASI SENARYO ERDOĞAN'IN KOLAYCA KAZANMASI''

Politico da 2023'te Türkiye'deki seçimlerin yakından izlenmesi gerektiğini yazarken Breithart News, Türkiye'deki seçimlere 'dünyayı değiştirebilecek 5 seçim' listesinde gösterdi. Haberde ''Haziran ayında yapılması planlanan bu seçim için en olası senaryo, Erdoğan'ın kolayca kazanması'' denildi. Breitbart News de muhalefetin henüz adayını belirlemediğinin de altını çizdi.

France24 ise 2023 seçimlerini yeni yılın büyük olaylarından birisi olarak gösterdi. ''2023'te yaklaşmakta olan hangi büyük olaylar var?'' başlıklı haberde Türkiye'deki Seçim için 'tarihi bir seçim' nitelendirilmesi yapıldı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...