Tgrt Haber

Dünyayı sarsan minik Suriyeli Ümran tek kelime bile konuşmuyor

19 Ağustos 2016 19:18
Dünyayı sarsan minik Suriyeli Ümran tek kelime bile konuşmuyor

Suriye’nin Halep kentinde bombalanan evinin enkazından çıkarılmasının ardından ambulans koltuğunda çekilen fotoğrafıyla şimdiden Suriye’deki iç savaşın sembol kareleri arasına giren 5 yaşındaki Ümran Dakneş’le ilgili üzücü gerçeği doktorlar açıkladı.

Adı sadece "Dr. Muhammed" olarak belirtilen bir cerrah, BBC'ye yaptığı açıklamada, bombardımanda başından yaralanan Ümran'ın çok korktuğunu ve büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

"Ağlamadı çünkü şoktaydı" diyen doktor, çocuğun tek kelime bile konuşmadığını belirtti.

RUSYA'DAN YALANLAMA

Öte yandan Moskova, Dakneş’in evinin olduğu bölgedeki saldırının Rus ya da Suriye uçakları tarafından yapıldığı yönündeki haberleri reddetti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Halep’in doğusundaki El Katerji Mahallesi’nin Moskova’nın kentteki sivillerin ayrılması için açtığı iki insani yardım koridorunun yanında olduğunu ve Rus uçaklarının bu bölgede saldırı düzenlemediğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...