Tgrt Haber

Düşen uçağın enkazına ait ilk görüntüler yayınlandı

03 Kasım 2015 14:27
Düşen uçağın enkazına ait ilk görüntüler yayınlandı

Mısır’dan Rusya’ya giderken kalkıştan 23 dakika sonra 224 yolcu ve mürettebatıyla Sina Yarımadası’na düşen Rus Metrojet Havayolları’na ait yolcu uçağının enkazının ilk görüntüleri yayınlandı.

Metrojet havayollarından Alexander Smirnov dün yaptığı açıklamada, enkazdaki incelemelerin tamamlandığını, uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatasından dolayı düşmediğini açıklamıştı. Smirnov, uçağın havada inflak ettiğini ve parçalarının çok geniş bir alana yayıldığını ifade etmiş, böyle bir parçalanmanın ancak bir dış etkenden kaynaklanmış olabileceğini duyurmuştu.
Independent Gazetesi ise konu ile ilgili haberinde Rus hava taşımacılığı yetkilisi Alexander Neradko’nun basın açıklamasına yer verdi. Neradko, Kahire’den yaptığı açıklamada, uçağın kara kutusunun incelendiğini ve uçağın düşmesine herhangi bir “dış etken”in yol açmadığını belirterek, Metrojet’in açıklamasını “temelsiz” olarak nitelendirdi. Rus yetkili, kara kutunun incelemesi sonucunda uçağın dış etmenlerden dolayı düşmediğini tespit ettiklerini söyledi.
ABD ulusal istihbarat kurumundan James R. Clapper ise ellerinde olayın terörist bir saldırı olduğunu söylemek için “somut bir kanıt” bulunmadığını söyledi. IŞİD ise saldırıyı üstlendiğini açıklamıştı.
Russia Today’ın enkazdan yayınladığı ilk görüntülerde, enkazın geniş bir alana yayılmadığı gözlendi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...