Tgrt Haber

Duterte'den çılgın karar! Terörist öldüren vatandaşlara...

19 Nisan 2017 21:52
Duterte'den çılgın karar! Terörist öldüren vatandaşlara...

Ebu Seyyaf'a yönelik operasyonda 1 militan öldürüldü. Devlet Başkanı Duterte, terörist ve suçluları öldüren vatandaşlara para ödülü ve "yasal koruma" vadetti

Filipinler'de ordunun ülkenin güneyindeki Mindanao  eyaletine bağlı Sulu Adası'nda düzenlediği operasyonda uyuşturucu kaçakçılığı  yaptığı iddia edilen 34 Ebu Seyyaf militanının yakalandığı bildirildi. 
 
Batı Mindanao Garnizon Komutanı Tuğgeneral Carlito Galvez, yaptığı  açıklamada şüphelilerin yerel saatle sabah 4.00 sularında Sulu Adası'ndaki  Patikul kasabasında düzenlenen operasyonla yakalandığını, operasyonda bir  militanın öldürüldüğünü ve bir askerin ise yaralandığını belirtti.
 
Operasyonda el bombaları ve uyuşturucu yapımında kullanılan  malzemelerin ele geçirildiğini kaydeden Galvez, "Tüm bu gelişmeler, Ebu Seyyaf  militanlarının terör faaliyetlerini sürdürebilmek için uyuşturucu ticaretine de  bulaştıklarını kanıtlıyor." ifadesini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...