Tgrt Haber

Ege'de gemi battı! Sadece 1 kişi kurtuldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
26 Kasım 2023 14:14 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 14:24
Ege'de gemi battı! Sadece 1 kişi kurtuldu

Yunanistan'ın Midilli Adası açıklarında Komor bandıralı bir gemi 14 kişilik mürettebatıyla battı. Yunan arama kurtarma ekipleri şu ana dek sadece 1 kişinin kurtarıldığını açıkladı

Yunanistan​'ın Midilli Adası​ açıklarında bi kargo gemisinin mekanik bir arıza nedeniyle battığı bildirildi. Komor bandıralı geminin 14 kişilik müretebattan yalnızca 1 kişiye canlı ulaşıldığı belirtildi.

TRT Haber'in aktardığına göre gemi, Midilli'nin güney kıyısının yaklaşık dört deniz mili açıklarında battı. Yunan Sahil Güvenlik'ten yapılan açıklamada geminin, sabah saat 7 civarında mekanik bir arıza olduğunu ilan ettiğini ve 8:20'de ise bir miktar eğim belirten bir tehlike sinyali gönderdiği belirtildi.

DONANMA HELİKOPTERİYLE NAKLEDİLDİ

Açıklamada geminin kısa süre sonra radarlardan kaybolduğu belirtilirken ikisi Suriyeli, dördü Hintli ve sekizi Mısırlı olan mürettebattan bir kişinin canlı bulunduği ifade edildi. Gemi çalışanınının donanma helikopteri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldüğü açıklandı.

Yunan Sahil Güvenilği arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüıü bilgisini de paylaştı.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...