Tgrt Haber

Eğlence parkında korkunç kaza! Hız treni raydan çıktı: En az 1 ölü

25 Haziran 2023 15:26 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 15:32
Eğlence parkında korkunç kaza! Hız treni raydan çıktı: En az 1 ölü

İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir lunaparkta hız treninin vagonu raydan çıktı. Olayda 1 kişi ölürken çok sayıda yaralanının olduğu bildirildi.

İsveç'in başkenti Stockholm​'da bulunan "Gröna Lund" isimli eğlence parkında korkunç bir kaza meydana geldi. Hız treninin bir vagonunun koparak raydan çıktığı olayda en az bir kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

VAGONDA 5 KİŞİ VARDI

SVT'nin haberine göre, hz terininin gevşeyen bir vagonu ve merkez kaç kuvvetinin etkisiyle büyük bir yükseklikten savrularak birkaç metre daha yükseldikten sonra yere çakıldı.  Vagonun içindeki 5 kişiden 1'inin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilirken vagona sıkışan diğer 4 kişinin ise ekipler tarafından kurtarıldıktan sonra ambulans uçakla hasteneye kaldırıldığı bildirildi. Diğer yandan vagonun çarptığı diğer ziyaretçilerden de yaralıların olduğu ifade edildi.

LUNAPARK YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili bilgi veren Gröna Lund'un basın sözcüsü Annika Troselius, kazanın "Jetline" ismi verilen hız treninde gerçekleştiğini belirterek "İnanılmaz derecede trajik ve şoke edici. Maalesef bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı haberini aldık. Bu olmamalıydı. Hepimiz çok etkilendik ve şoke olduk ve şu anda etkilenenlerle ve çalışanlarımızla ilgilenmeye odaklanıyoruz" dedi. 

 

 

Kaynak: SVT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...