Tgrt Haber

Ekvador 6.7 büyüklüğünde deprem ile sallandı: Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Mart 2023 08:24 - Güncelleme : 19 Mart 2023 08:36

Son dakika haberi: Güney Amerika ülkesi olan Ekvador’da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrasında yıkılan binaların olduğu ifade edilirken ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın farklı noktalarından gelen deprem​ haberlerine bir yenisi Ekvador’da yaşanan sarsıntı eklendi. Güney Amerika ülkesi olan Ekvador’da 6.7 şiddetinde deprem yaşandı. Balao şehrinin 6 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelen deprem çevre ülkelerde de hissedildi. Ekvador​ Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e yükseldiği ve arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

ÖLÜM VE YARALILARIN ÇOĞU PERU​ SINIRINDA

Risk Yönetimi Sekreterliğinden yapılan açıklamada da ölümlerin çoğunluğunun Peru sınırındaki El Oro eyaletinde gerçekleştiği ve 126 kişinin de yaralandığı bildirildi. Depremde şu ana kadar 17 okul, 31 sağlık merkezi, 50 bina hasar alırken 7 bina ise tamamen yıkıldı.

Cuenca, Machala ve Guayaquil'de bazı binaların yıkıldığı, ölü sayısının daha da artabileceği kaydedildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...