Tgrt Haber

Ekvador’daki 6.7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 14’e yükseldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Mart 2023 07:22 - Güncelleme : 20 Mart 2023 07:43
Ekvador’daki 6.7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 14’e yükseldi

Son dakika haberi: Güney Amerika ülkesi olan Ekvador’da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi. Yaralıların sayısının 446’ya çıktığı belirtilirken zaman zaman artçı sarsıntılar yaşandığı ifade edildi. 

Ekvador​ 6.7 büyüklüğündeki deprem​ ile sallandı. Önceki gün Balao şehrinin 6 kilometre kuzeydoğusunda meydana geldiği belirtilen söz konusu sarsıntının ardından bazı binaların yıkıldığı belirtildi. Ekvador Cumhurbaşkanlığı sitesindeki verilere göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e, yaralıların sayısının ise 446’ya çıktığı bildirildi.

Ülkede sarsıntıdan en çok etkilenen kentlerin El Oro ile Azuay olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

YEREL BASIN: EN AZ 360 BİNA YIKILDI

Yerel basında çıkan habere göre, depremde en az 360 bina yıkıldı. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, yıkımın yaşandığı kentleri ziyaret etti. Lasso, "Çalışmaların hızlıca başlatılabilmesi için hükümet olarak gereken tüm mali kaynakları acilen sağladık. Hasar tespit çalışmaları başladı." dedi.

PERU’DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Depremden etkilenen Peru'nun kuzeyindeki Tumbes kentinde de 4 yaşındaki bir kız çocuğunun öldüğü, 73 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Latin Amerika ülkelerinden Brezilya, Kolombiya ve Şili'den yapılan açıklamalarda Ekvador ile depremden etkilenen Peru halkıyla dayanışma vurgulanarak, yardıma hazır oldukları bildirildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...