Tgrt Haber

Tepkilerin odağındaki İsrail'den kısmi geri adım: Gazze'ye vanaları açtı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ekim 2023 19:08 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 19:08
Tepkilerin odağındaki İsrail'den kısmi geri adım: Gazze'ye vanaları açtı

Filistin'e karşı savaş ilan eden İsrail, Gazze'ye elektrik ve su akışını kesmişti. Attığı bu adımla yoğun tepkiye maruz kalan İsrail, Gazze Şeridi’nde belli bölgelere yeniden su vermeye başladı.

İsrail'in, Hamas​ saldırısı sonrası başlattığı savaş 9. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail, Gazze​'de sivil yerleşim yerlerinin de aralarında bulunduğu birçok noktaya füze yağdırdı. İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 2 bin 450 Filistinli hayatını kaybederken 9 bin 200 kişi de yaralandı.

Yaklaşık 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze'de insanlık dramı her geçen gün daha da derinleşiyor. Gazze'ye elektrik ve suyu kesen İsrail, kara harekatına hazırlanıyor. Gazze sınıra 300 bin asker yığan İsrail'in kara harekatına her an başlaması bekleniyor. Hamas ise sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek Aşkelon'a yeniden bombardıman başlattığını açıkladı.

BELLİ BÖLGELERE VANALARI AÇTI

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in Gazze Şeridi’nde belli bölgelere yeniden su vermeye başladığını duyurdu. Sullivan, İsrailli yetkililerin kendisini son bir saat içinde söz konusu gelişme hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

BIDEN: SİVİLLERİN HAMAS'LA İLGİLİ YOK

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden da Filistin​'de yaşayan halkın çoğunluğunun Hamas'la bir ilişkisi olmadığına dikkat çekerek, "Bu gerçeği gözden kaçırmamalıyız." dedi. Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise "Gazze'deki Filistinlilerin onur, emniyet ve güvenlik hakları var"  ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...