Tgrt Haber

Elon Musk borsa dolandırıcılığı davasında kendisini savundu: Sebep Twitter paylaşımlarım değil

21 Ocak 2023 09:15 - Güncelleme : 21 Ocak 2023 09:49
Elon Musk borsa dolandırıcılığı davasında kendisini savundu: Sebep Twitter paylaşımlarım değil

Dünyanın en zengin ismi Elon Musk, 2018'de yaptığı Twitter paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada, paylaşımlarının sahibi olduğu Tesla'nın hisse fiyatlarının yükselmesine ya da düşmesine neden olmadığını savundu.

Tesla​'nın sahibi Elon Musk, San Fransisco Federal Mahkemesi'nde, Tesla yatırımcıları tarafından 2018 yılında yaptığı bir tweet paylaşımı nedeniyle hakkında açılan 'borsa dolandırıcılığı' davasında savunma yaptı. Musk, Twitter​ paylaşımlarının insanların ona inandığı veya ona göre hareket edeceği anlamına gelmediğini söyledi.

Federal Mahkeme'ye savunma veren Musk, Tesla'nın hisse fiyatının paylaşımları nedeniyle düşmesi veya yükselmesinin söz konusu olmadığı iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Tesla CEO'su Musk, 2018 yılındaki bir Twitter paylaşımında şirketi hisse başına 420 dolar ödeyerek borsadan çekmeyi değerlendirdiğini, bunun için fonların güvence altına alındığını belirtmişti.

Tesla yatırımcıları ise dolandırıldıklarını ve milyarlarca dolar zarara uğradıklarını ifade ederek Musk'a tazminat davası açmıştı.

Davacı taraf avukatları, Musk'ın, söz konusu paylaşımı bilinçli olarak yaptığını ve Tesla hisselerinde dengesizlik yaşanmasına neden olduğunu iddia ediyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...