Tgrt Haber

Elon Musk boyun eğdi: İsrail onay vermeden Filistin'e internet yok

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Kasım 2023 13:49 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 15:21

İsrail İletişim Bakanlığı, Tel Aviv'in onayı olmadan Gazze Şeridi'ne Starlink'in internet sağlamaması konusunda Elon Musk'la prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İsrail'in abluka ve yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi​'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından yüzbinlerce sosyal medya kullanıcısı sahibi oldugu Starlink​ uydu sisteminin bölgenin hizmetine sunması için ABD'li milyarder Elon Musk​'a baskı yapmıştı.

Yoğun talebe kayıtsız kalamayan Musk da 28 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıklamıştı.

SİYONİST BASKI BOYUN EĞDİRDİ

Ancak Musk, bu kararının ardından dünya genelinde Siyonist lobinin yoğun tepki ve baskılarına maruz kalmıştı. Avrupa Komisyonu, Apple, Disney ve IBM gibi Yahudi lobileriyle bağlantılı dev şirketler, X platformundaki reklam harcamalarını askıya almıştı. 

Yaşanan sürecin ardından İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi'nin bugün X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklama, Musk'a yapılan baskıların sonuç verdiğini ortaya koydu.

Karhi açıklamasında, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir" ifadelerini kullandı.

Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" işaret etti.

MANİDER ZAMANLAMA

Musk konuya ilişkin henüz resmi bir duyuruda bulunmadı ancak İsrail'den gelen bu açıklamanın hemen öncesinde ünlü milyarderin İsrail ve Gazze'yi ziyaret edeceği bu kapsamda İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüşeceği açıklanmıştı. 

İsrail, 18 Ekim'de Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.  İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki göstererek, Gazze'de internet sağlama girişimiyle mücadele edeceklerini açıklamıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...