Tgrt Haber

Elon Musk ve Zelenskiy'i karşı karşıya getiren anket! Tartışmaları Twitter'a damga vurdu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
04 Ekim 2022 08:49 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 09:14
Elon Musk ve Zelenskiy'i karşı karşıya getiren anket! Tartışmaları Twitter'a damga vurdu

Rusya'nın tam seferberlikle savaşa girmesi durumunda Ukrayna'nın kazanmasının oldukça düşük olduğunu söyleyen Elon Musk ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya platformu Twitter'da karşı karşıya geldi. Musk'ın anketi Zelenskiy'i çileden çıkardı o da karşı bir anket açtı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Twitter'da Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çekti. Musk, Twitter'da ilk yaptığı paylaşımda Rusya​'nın Kırım​'ın tehlike altında olması halinde tam seferberlik ilan edebileceğini ve bu durumda her iki taraftan da büyük kayıplar verilebileceğini yazdı. Rusya'nın Ukrayna​'dan 3 kat daha fazla nüfusa sahip olduğunu, Ukrayna'nın savaşı kazanma ihtimalinin düşük olduğunu belirten Musk, "Rusya'nın mı yoksa Ukrayna'nın mı parçası olduklarına Donbas ve Kırım'da yaşayan insanların iradesi karar vermeli" diyerek, evet ve hayır şeklinde oylama sundu.

Elon Musk'ın paylaşımlarını gören Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiyde kişisel Twitter hesabından bir anket açtı. Zelenskiy, ''Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz, Ukrayna'yı destekleyen mi, Rusya'yı destekleyen mi?'' diye sordu. Zelenskiy'nin anketine çoğunluk 'Ukrayna'yı destekleyen' cevabını verdi.

Elon Musk ve Zelenskiy'i karşı karşıya getiren anket! Tartışmaları Twitter'a damga vurdu

ELON MUSK'TAN BARIŞ PLANI ÖNERİSİ

Zelenskiy'nin paylaşımı üzerine Musk, hala Ukrayna'yı desteklediğini fakat büyük çaplı bir savaşın hem Ukrayna'ya hem dünyaya büyük bir zarar vereceğini belirtti.

Musk, bir paylaşım daha yaparak barış planı önerdi. Bu planda Kırım'ın resmi olarak tanınması ve su temininin güvence altına alınması, Ukrayna'nın bu konuda tarafsız kalması, Rusya'nın ilhak ettiği 4 bölgedeki referandumların, Birleşmiş Milletler gözetiminde tekrar yapılması yer aldı. Musk, paylaşımına ''Eğer halkın istediği buysa Rusya çekilir'' notunu da düştü.

Ardından ise "Muhtemel olmasa da bu çatışmanın olası bir sonucunun nükleer savaş olduğunu da belirtmekte fayda var" paylaşımında bulundu.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...