Tgrt Haber

Kiev'i destekleyen ünlüler panosunda Elon Musk'a çizik! Ukraynalıların öfkesi dinmedi

13 Ekim 2022 11:17 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 11:50
Kiev'i destekleyen ünlüler panosunda Elon Musk'a çizik! Ukraynalıların öfkesi dinmedi

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Twitter'da tartışan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Ukrayna'nın Odessa şehrinden siliniyor. Musk, panolardan bile kaldırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya​ ve Ukrayna​ arasındaki savaş için açıkladığı barış planı nedeniyle Ukraynalı lider Volodimir Zelenskiy​ ile tartışan dünyanın en zengin insanı Elon Musk​'ın Rus lider Vladimir Putin​ ile görüştüğü iddiaları da üzerine tuz biber oldu. Musk, Putin'le görüştüğü iddialarını yalanlasa da Ukraynalıların öfkesi dinmedi. Ukrayna'nın Odessa şehrinde Kiev'i destekleyen uluslararası ünlüleri resmeden reklam panolarından Elon Musk'ı kaldırdı. Musk'ı panolardan kaldırma hamlesi ise barış planına dair yaptığı paylaşımın ardından geldi. 

Kiev'i destekleyen ünlüler panosunda Elon Musk'a çizik! Ukraynalıların öfkesi dinmedi

ZELENSKİY VE ELON MUSK TARTIŞMASI

Rusya'nın Ukrayna'dan 3 kat daha fazla nüfusa sahip olduğunu, Ukrayna'nın savaşı kazanma ihtimalinin düşük olduğunu belirten Musk, "Rusya'nın mı yoksa Ukrayna'nın mı parçası olduklarına Donbas ve Kırım'da yaşayan insanların iradesi karar vermeli" diyerek, evet ve hayır şeklinde oylama sundu.

Elon Musk'ın paylaşımlarını gören Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de kişisel Twitter hesabından bir anket açtı. Zelenskiy, ''Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz, Ukrayna'yı destekleyen mi, Rusya'yı destekleyen mi?'' diye sordu. Zelenskiy'nin anketine çoğunluk 'Ukrayna'yı destekleyen' cevabını verdi.

Kiev'i destekleyen ünlüler panosunda Elon Musk'a çizik! Ukraynalıların öfkesi dinmedi

ELON MUSK'TAN BARIŞ PLANI ÖNERİSİ

Zelenskiy'nin paylaşımı üzerine Musk, hala Ukrayna'yı desteklediğini fakat büyük çaplı bir savaşın hem Ukrayna'ya hem dünyaya büyük bir zarar vereceğini belirtti.

Musk, bir paylaşım daha yaparak barış planı önerdi. Bu planda Kırım'ın resmi olarak tanınması ve su temininin güvence altına alınması, Ukrayna'nın bu konuda tarafsız kalması, Rusya'nın ilhak ettiği 4 bölgedeki referandumların, Birleşmiş Milletler gözetiminde tekrar yapılması yer aldı. Musk, paylaşımına ''Eğer halkın istediği buysa Rusya çekilir'' notunu da düştü.

Ardından ise "Muhtemel olmasa da bu çatışmanın olası bir sonucunun nükleer savaş olduğunu da belirtmekte fayda var" paylaşımında bulundu.

Kiev'i destekleyen ünlüler panosunda Elon Musk'a çizik! Ukraynalıların öfkesi dinmedi

ELON MUSK PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ İDDİASI

Eurasia Group Başkanı Siyaset Bilimci Ian Bremmer Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk'ın Rusya Lideri Vladimir Putin'le görüştüğünü iddia etti. Musk ise iddiayı yalanladı. Bremmer Twitter hesabından, "Elon Musk bana Putin'le ve Kremlin'le Ukrayna hakkında doğrudan görüştüğünü söyledi. Ayrıca Kremlin'in kırmızı çizgilerinin ne olduğunu da bana anlattı" ifadelerini kullandı.

Bremmer abonelerine özel gönderdiği bültende konunun detaylarını da anlattı. Bremmer Musk'ın Putin'le görüşmesi sonrası, "Ukrayna'nın Rusya'nın ilhakı altındaki Kırım'ı işgale kalkışması durumunda nükleer saldırı dahil her olasılığın gerçekleşebileceğini" kendisine söylediğini iddia etti.

Elon Musk ise "Kimse Bremmer'a güvenmemeli" şeklinde yanıt verdi. Twitter'daki bu tartışma öncesinde Musk'a "Putin'le hiç görüştünüz mü" sorusu yöneltilmiş, Musk ise "Putin'le yalnızca bir kez konuştum bu da 18 ay önce ve uzayla ilgiliydi" yanıtını vermişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...