Tgrt Haber

Elon Musk'tan dikkat çeken iddia: Putin geri çekilirse suikasta uğrayacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Bloomberg
13 Şubat 2024 16:31 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 16:31
Elon Musk'tan dikkat çeken iddia: Putin geri çekilirse suikasta uğrayacak

ABD'li milyarder Elon Musk, Rusya-Ukrayna savaşında Rus lider Vladimir Putin'in kaybetme ihtimalinin olmadığını söyledi.

Elon Musk​, X Spaces konulu forumda Rusya-Ukrayna savaşına dair yaptığı yorumlarla dikkat çekti. Ohio'dan J.D. Vance, Utah'tan Mike Lee, eski Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy ve Wisconsin Senatörü Ron Johnson da bulunduğu forumda Musk, ''Putin'in Ukrayna​'da kaybetmeyeceğini'' söyledi. Musk'ın sözlerini, Johnson, Ukrayna'nın kazanmasını bekleyenlerin "bir fantezi dünyasında yaşadığını" söyleyerek destekledi.

Elon Musk da "Evet, Ukrayna'daki savaşı kaybetme ihtimali yok" diyerek devam ettiği sözlerinde Putin​'in mücadeleyi devam ettirmesi yönünde baskı altında olduğunu söyledi. Hatta Musk, "Geri adım atması halinde suikasta uğrayacağını" iddia etti.

Elon Musk'tan dikkat çeken iddia: Putin geri çekilirse suikasta uğrayacak - 1. Resim

''PUTİN'DEN DAHA ÇETİN BİRİ GEREKİR''

Musk açıklamasında, “Rusya'da rejim değişikliği isteyenlerin, Putin'i devirebilecek kişinin kim olduğunu düşünmeleri gerekiyor ve bu kişinin pasifist olma ihtimali var mı? Büyük ihtimalle hayır” ifadelerini kullandı.

Musk, böyle bir kişinin muhtemelen “Putin'den daha çetin” olacağını söyledi.

RUSYA BÜYÜK BİR RESESYONA GİRDİ

Rusya, Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Batı'nın ve ABD'nin yaptırımları nedeniyle büyük bir resesyona girdi. Bu yaptırımlar, ülkeyi mali olarak kontrol altına alma girişiminin sonucuydu.

Bu girişiminin merkezinde Rus devletinin resmi döviz varlıklarına el konulması ve özellikle de merkez bankasının 300 milyar dolarlık rezervinin dondurulması vardı.

Batılı hükümetler "ekonomik savaş" gibi ifadeler kullanmaktan özenle kaçındılar, ancak Kremlin'le finansal bir savaş ortamı olduğu görünüyordu. Bu, nükleer silahlara sahip devletler arasında doğrudan çatışma alternatifinden daha iyiydi.

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...