Tgrt Haber

Emine Erdoğan'dan Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'nde lider eşlerine ateşkes çağrısı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 15:12 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 15:33
Emine Erdoğan'dan Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'nde lider eşlerine ateşkes çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da Gazze için dünya liderlerinin eşleriyle bir araya geldi. Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'nde konuşan Emine Erdoğan "Tarihin vicdanı zalimin yanında olmaz. Hiçbir ideoloji masumun canından daha değerli değildir. Ateşkes ilan edilene kadar biz de elimizdeki imkan ve araçlarla nöbet tutalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan​'ın ev sahipliğinde, pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılımıyla "Filistin​ İçin Tek Yürek" temalı Lider Eşleri Zirvesi düzenlendi. Etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, "Ateşkes ilan edilene kadar biz de nöbet tutalım" ifadelerini kullandı.

PEK ÇOK ÜLKEDEN DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARININ EŞLERİ KATILDI

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları 40. günde de devam ederken, İstanbul'da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye, pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileri de katıldı.

"İSİMLERİ FİRAVUNUN YANINDA ANILACAKTIR"

"Filistin İçin Tek Yürek" temalı Lider Eşleri Zirvesi'nde konuşan Emine Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: "Bu narsizme insanlığın yenik düşürülmesini reddediyorum. Hiçbir meşru siyasi anlayış zulmü kapsamaz. İnançların yaşanmasını engelleyenleri tarih gösteriyor. Bugün bu zulmü gerçekleştirenler bilsinler ki isimleri firavunun yanında anılacaktır. Zalimlikle aynı yerde anılacaksınız. Bu vahşeti durdurmak için hangi ölüm eşiğini bekliyorsunuz? Filistin'deki haksız işgal sona ermelidir.

Emine Erdoğan'dan Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'nde lider eşlerine ateşkes çağrısı

"BİZ DE ELİMİZDEKİ ARAÇLARLA NÖBET TUTALIM"

Kendisinden olmayanları değersizleştiren karanlığa teslim olmayacağız. Masumu, kadını ve çocuğu geldiği yere göre değerlendiren zihniyetin karşısında duracağız. Bu savaş değil, bu iyinin güzelin batıl ile kavgası. Gazze'de kitlesel bir kıyım sürerken sesi olmaya davet ediyorum. Ateşkes ilan edilene kadar biz de elimizdeki araçlarla nöbet tutalım. Bir araya gelince çok daha güçlü sesimiz var. Gelin Filistin'de barış için inisiyatif haline getirelim.

"TAM BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN İLE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ SAĞLAYALIM"

Tam bağımsız Bir Filistin ile iki devletli çözümü sağlayalım. Gazze, çocuklarını aydınlık bir gelecek sağlayabilecek şekilde yeniden inşa edilmelidir. BM ve İslam İşbirliği Teşkilatları gibi kuruluşlar tarafından İsrail'in yıktığı binaların yeniden inşa edilmesi için bir fon kurulmalıdır. Kalıcı barış için çaba göstermeliyiz. Bu karanlık resmin karşısında bir Filistin hayalimiz var. Babaların korkusuzca çocukları ile buluştuğu bir Filistin."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...