Tgrt Haber

Son dakika! Endonezya'da 7.6 büyüklüğünde deprem

09 Ocak 2023 21:05 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 23:51
Son dakika! Endonezya'da 7.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: Endonezya açıklarında Tanımbar bölgesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Endonezya Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı depremin büyüklüğünün 7,9 olduğunu açıkladı. Büyük deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı.

Amerika Jeoloji Araştırmaları Kurumu'ndan (USGS) gelen son verilere göre, Endonezya​'da 7,6 büyüklüğünde bir deprem​ meydana geldi. Depremin Pasifik Okyanusu​'nun tabanında 97 kilometre derinliğinde gerçekleştiği aktarılırken deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı.  

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Endonezya’ya bağlı Tanimbar Adaları’nın bulunduğu bölgede 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. USGS​, depremin 95 kilometre derinlikte yaşandığını açıkladı.

HENÜZ CAN VE MAL KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı (BMKG) tarafından yapılan açıklamada ise, depremin büyüklüğü 7.9 olarak bildirildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken, henüz can ve mal kaybı bildirilmedi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Son dakika! Endonezya'da 7.6 büyüklüğünde deprem

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...