Tgrt Haber

Enerji krizi Avrupa'yı telaşa sürükledi! Fransa ısınmak için odun sobası ve talaşa yöneldi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2022 21:28 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 21:58
Enerji krizi Avrupa'yı telaşa sürükledi! Fransa ısınmak için odun sobası ve talaşa yöneldi

Rusya'nın Avrupa ülkelerine yönelik uyguladığı gaz kesintisi ve enerji krizi, Fransa'yı vurdu. Ülkede enerji fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası halkın odun sobalarına ve yakıt olarak da talaşa yöneldiği belirtildi.

Ukrayna​ ile 24 Şubat'ta başlayan savaş sonrası kendisine yönelik yaptırımlara karşı 'gaz' kozunu kullanan Rusya​, Avrupa​'yı karanlıkta bıraktı. Rusya'nın doğalgaz​ tehdidi ve enerji krizi​ nedeniyle çeşitli yöntemlergeliştirme çabasında olan Avrupa ülkelerini kış korkusu sardı. Ülke basınının Fransa, Yanıcı Madde, Yakıt ve Isıtma Federasyonunun açıklamasına dayandırdığı haberde, ülkede, yakacak olarak odun talaşına yönelik yüksek bir talep yaşandığı kaydedildi.

Federasyonun taleplerin yüksek olması nedeniyle büyük bir arz açığının yaşanmasından endişe etmeye başladığına dikkati çekilen haberde, "Enerji kıtlığı korkusu tüketicileri kış gelmeden oduna akın etmeye ve odun stoku yapmaya yöneltti" ifadesi kullanıldı.

KIŞIN ŞİDDETİNE BAĞLI OLACAK

Haberde, 300 tedarikçiyi bünyesinde barındıran Federasyonun kışın şiddetli geçmesine ve talebin büyüklüğüne bağlı olarak düzenli müşterilerine öncelik tanıma yoluna gideceği belirtildi. Federasyon henüz soba kurulumunu yapmayanlara ise bunu biraz daha ertelemeleri ve tanımadıkları tedarikçilere ön ödeme yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan Fransız basını, Rus gazı kesintisi ve enerji kıtlığı nedeniyle ülkede 2023'ten itibaren saat/megavat bazında gösterge elektrik fiyatının 1075 avroyu görerek tarihi bir rekor kıracağını yazdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...