Tgrt Haber

Erbil'de benzin sıkıntısı büyüyor

14 Haziran 2014 17:49
Erbil'de benzin sıkıntısı büyüyor

Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçmesi ve Kerkük'te yaşanan gerginlik nedeniyle petrol sevkiyatının azalması, Erbil çevresindeki benzinliklerde uzun kuyruklara neden oluyor.

Musul'un Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolüne geçmesi ve Kerkük'te yaşanan gerginlik nedeniyle petrol sevkiyatının azalması, Erbil çevresindeki benzinliklerde uzun kuyruklara neden oluyor. Erbil merkezinde hayat normal şekilde akarken, kent kırsalındaki benzin istasyonlarının bir çoğu, akaryakıt bulunmaması ya da mevcut istasyonları olası bir krize karşı stokta tutulması nedeniyle kapalı bulunuyor. Ticari faaliyetlerini sürdüren az sayıdaki benzin istasyonu önünde araç kuyrukları oluşuyor.
 
SIĞINMACI SAYISI DA ARTIYOR
 
Akaryakıt istasyonları önünde dakikalarca bekleyen Erbilli vatandaşlar, kent çevresindeki satış nokalarında benzin bulunmamasına tepki gösteriyor.
 
Öte yandan, Erbil'e birkaç kilometre mesafede kurulan çadır kamplarda ise sığınmacı sayısı artıyor.
 
Hazır Çadır Kampı'na gelen sığınmacı sayısı düne göre 3 kat artarken, sığınmacıların Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Birleşmiş Milletler'in desteğiyle yeme-içme, kişisel hijyen malzemesi gibi ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor.
 
MUSUL'A DÖNMEYİ TERCİH EDENLER VAR
 
Buna karşın, Erbil'e girişlerine izin verilmeyen ve kent yakınındaki çadır kamplara yönlendirilen Arap sığınmacılardan bir bölümü ise Musul'a dönmeyi tercih ediyor.
 
Hekim'in sosyal medyadaki üniformalı fotoğrafları dikkati çekti
 
Öte yandan Şiiler tarafından "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani’nin, IŞİD'e karşı cihad emri vermesinin ardından, Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim'in de askeri üniformalı fotoğrafları sosyal medyada yer almaya başladı.
 
"VATANI VE VATANDAŞLARI KORUMAYA HAZIRIZ"
 
Hekim'in resmi hesabı olduğu öne sürülen Facebook hesabında, askeri üniformalı ve silah kullanırken çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı.
 
Bu sabah eklendiği iddia edilen ancak çekildiği yere ilişkin bilgi verilmeyen fotoğrafların üzerine de "Biz vatanı ve vatandaşı korumaya hazırız" ibareleri yazıldı.
 
Irak parlamentosunda 31 koltuğa sahip olan Şii bloklardan, Muvatın Bloku Başkanı Hekim'in fotoğraflarının sosyal medyada, Şiiler tarafından "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani’nin, dün IŞİD örgütüne karşı cihad emri vermesinin ardından paylaşılması dikkati çekti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...