Tgrt Haber

Erdoğan bizzat isim verdi: Hain darbe girişiminin sinyalini veren Bülent Keneş'in iadesini istedi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
08 Kasım 2022 23:10 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 23:31
Erdoğan bizzat isim verdi: Hain darbe girişiminin sinyalini veren Bülent Keneş'in iadesini istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısı yaptı. İsveçli gazetecinin "İsveç'ten istenen tam olarak nedir?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütü mensubu firari Bülent Keleş'in deport edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ile İsveç​ Başbakanı Ulf Kristersson​ ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsveçli gazetecinin "İsveç'ten istenen tam olarak nedir?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütü mensubu firari Bülent Keleş'in deport edilmesini istedi.

"40 BİN VATANDAŞIMIZI TERÖRE KURBAN VERDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında yer alan İsveçli gazetecinin "3'lü muhtırada halihazırda İsveç'in gerçekleştirmediği taahhüt acaba nedir? Ve daha önce İsveç'in 30 kişiyi iade edeceğini söylüyordunuz; daha sonra 73 kişiyi sınır dışı etmesi gerektiğini belirttiniz. Acaba tam olarak İsveç'ten talebiniz nedir" sorularına şu şekilde cevap verdi:

"Bizim özellikle yapmış olduğumuz görüşmedeki hedef terörle mücadelede İsveç'in bu noktadaki tutumu ve bu rakamların tabi 30 olması 70 olması 100 küsur olması bunlar hepsi ayrı ayrı tartışılabilecek konular. Hatta bu arada 4 tanesi deport edildi. Böyle bir durum da söz konusu. Ama şu anda FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan bir tanesi var ki ismini de vereceğim; Bülent Keneş, mesela bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor ve bununla alakalı olarak da biz İsveç'in tabi daha hassas davranmasını istiyoruz. Biz 40 bin vatandaşımızı teröre kurban verdik. NATO'nun en önemli işlevi; birinci derece terörle mücadeledir. Biz 70 yıl oldu NATO'ya gireli. Ve NATO'da her zaman bu işin mücadelesini verdik, veriyoruz"

1 HAFTA ÖNCESİNDEN DARBE SİNYALİ VERMİŞTİ

Keneş, 15 Temmuz hain darbe girişiminden 8 gün önce twitter hesabından yaptığı paylaşımla darbe girişiminin sinyallerini vermişti.

Erdoğan bizzat isim verdi: Hain darbe girişiminin sinyalini veren Bülent Keneş'in iadesini istedi

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra firar eden ve Adalet Bakanlığı'nın resmi olarak iadesini istediği Bülent Keneş İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunmuştu.

BÜLENT KENEŞ KİMDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni sözde gazeteci Bülent Keneş hakkında 18 Ekim 2016 tarihinde ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ya da görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçundan tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...