Tgrt Haber

Erdoğan için son 28 gün

18 Temmuz 2014 10:04
Erdoğan için son 28 gün

Başbakan Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda başbakanlık görevinin, 15 Ağustos'ta sona ereceği belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda başbakanlık görevinin, kesin sonuçların Resmi Gazete'de yayınlanacağı gün olan 15 Ağustos'ta sona ereceği belirtildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında dün düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos'ta seçim ilk turda tamamlanırsa sonrasındaki takvimin nasıl işleyeceği masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre toplantıda takvim konusunda şu değerlendirmeler yapıldı: İlk turda Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse, itiraz süresi de dikkate alınarak en geç 15 Ağustos'ta kesin sonuçlar Resmi Gazete'de yayınlanacak.  Kesin sonuçlar Resmi Gazete'de yayınlandığı günden itibaren Erdoğan'ın Başbakanlığı sona erecek. Bu durumda, başbakanlık görevi vekâleten bir başbakan yardımcısı tarafından yürütülecek.
YEMİNDEN SONRA...
Yemin törenin olacağı 28 Ağustos'a kadar hükümet işleri başbakan vekili tarafından yürütülecek. 28 Ağustos'ta Erdoğan TBMM'de yemin edecek, aynı gün Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak. Bu aşamadan sonra başbakanlığa vekâlet eden kişi istifasını sunacak ve böylece hükümet düşmüş olacak. Erdoğan da bu durumda AK Parti içinden birine hükümeti kurma görevi verecek. Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...