Tgrt Haber

Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası Kremlin'den ilk açıklama: Doğal gaz merkezi için olumlu tepki aldık

13 Ekim 2022 14:45 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 16:22
Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası Kremlin'den ilk açıklama: Doğal gaz merkezi için olumlu tepki aldık

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası Kremlin'den ilk açıklama geldi. Rus doğalgazı için Türkiye’de yeni bir gaz dağıtım merkezi oluşturulması teklifine Türkiye'de olumlu tepki aldıkları aktarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Astana'daki zirve sonrası liderle temaslarına devam ediyor. Erdoğan, geçtiğimiz ay görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu defa Astana'da bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde başta Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere Türkiye​'ye kurulması planlanan dogal gaz merkeziyle ilgili konular görüşüldü. 

"TÜRKİYE'DEN OLUMLU TEPKİ ALDIK"

Putin-Erdoğan zirvesi sonrası Kremlin'den ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus doğalgazı için Türkiye’de yeni bir gaz dağıtım merkezi oluşturulması teklifine Türk tarafının oldukça olumlu tepki verdiğini söyledi.

Peskov'un bu açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gaz merkezine ilişkin teklifi bugün Astana’da gerçekleştirdikleri görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şahsen iletmesini izledi.

TÜRK AKIM'A SALDIRI GİRİŞİMİNE GÖZALTI

Rusya lideri, Rus gazını Türkiye’ye iletmesi için yeni bir boru hattı sistemi inşa edilmesini ve Türkiye’ye bu hat ile iletilen gazın ülkede oluşturulacak bir merkez üstünden Avrupa ülkelerine gönderileceğini belirtmişti. Putin ayrıca, söz konusu merkezin Rus gazının fiyatlandırılması için de kullanılabileceğini kaydetti.

Ayrıca Kremlin'den yapılan açıklamada, Türk Akım Boru Hattı'na yönelik saldırı girişimi nedeniyle de çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi16 Ekim 2022 08:47

Ayidan post Rusdan dost olmaz ama ne yapcanişin icinde gaz var

Sonraki Haber Yükleniyor...