Tgrt Haber

Erdoğan ve Putin'in kritik zirvesi öncesinde Ukrayna'dan dikkat çeken iddia: Rus liderin sağlığı iyi değil

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Courier Mail
04 Eylül 2023 11:27 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 11:54
Erdoğan ve Putin'in kritik zirvesi öncesinde Ukrayna'dan dikkat çeken iddia: Rus liderin sağlığı iyi değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bugün Soçi'de ağırlamaya hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığı hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Ukraynalı Tümgeneral Kirilo Budanov, Rus liderin sağlık durumunun kötü olduğunu öne sürdü.

Tahıl Koridoru Anlaşması​'nı askıya alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın kritik zirvesi için tüm gözler Soçi​'ye çevrildi. Tahıl krizinin çözümünde umutlar yeniden Türkiye'ye bağlandı. Ukrayna'da önemli zirve öncesinde dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ukraynalı Tümgeneral Kirilo Budanov, Rus lider Putin'in sağlık durumunun kötü olduğunu iddia etti. Geçtiğimiz aylarda benzer bir çıkışta bulunarak Kremlin'in Putin'in dublörünü kullandığını iddia eden Tümgeneral Budanov, ''Putin bir yıldır kamunun karşısına çıkmadı. Hatta yataktan bile çıkacak gücü yok. Gerçek Putin bir yıldan uzun süredir görülmedi'' dedi.

''PUTİN'İN HAYATTA OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM''

Putin'in birden fazla dublörü olduğunu iddia eden Budanov, “Putin’in gerçekten hayatta olup olmadığını bilmiyorum” yorumunu yaptı.

Bir dönem Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde görev alan profesör doktor Valeri Solovey, “Gerçek Putin’in 2024 seçimlerinde mücadele edebileceğini sanmıyorum. Yataktan zor çıkıyor ve giyinmekte güçlük çekiyor. Fiziksel olarak seçim sürecine katılamayacak” iddiasında bulundu. Solovey, Batı ülkelerinin Putin’in dublörü olduğunu kabul  ettiğini de öne sürdü.

Erdoğan ve Putin'in kritik zirvesi öncesinde Ukrayna'dan dikkat çeken iddia: Rus liderin sağlığı iyi değil

Öte yandan Putin, daha önce hakkında çıkan 'dublör kullandığı' iddialarını yalanlamıştı. 

ERDOĞAN VE PUTİN ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere bugün Soçi'ye gidiyor. Görüşmenin ana gündem maddesinin Rusya’nın 17 Temmuz’da çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması olması bekleniyor. İki lider, anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için atılabilecek adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacak. 

Tahıl krizinin yanı sıraRusya-Ukrayna Savaşı​'ndaki son gelişmelerin de ele alınacağı görüşmede, başta enerji, ticaret, ekonomi ve turizm olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler de masaya yatırılacak.

İki liderin gündemindeki bir diğer kritik başlık, Suriye'deki gelişmeler olacak. Ankara-Şam hattındaki normalleşme süreci, sığınmacıların geri gönderilmesi için yürütülen çalışmalar ve PKK/YPG ile arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalar masada olacak.

Kaynak: The Courier Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...