Tgrt Haber

Erdoğan'dan çok konuşulacak açıklama

01 Şubat 2016 21:26
Erdoğan'dan çok konuşulacak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şili ziyaretinde çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Konuşmadan satırbaşları; Esad İran ve Rusya ile birlikte sivilleri öldürüyor. Dün sığınmacı krizini uzaktan seyredenler şimdi yakından yaşıyor bu durumu. 420 milyon dolar yardım geldi, 9 milyar dolar harcadık. Gelen insanlar bombalardan kaçıyorlar. Biz kapımızı kapayamazdık. Bir tarafta masum insanlar kitleler halinde ölürken, sınırları sermaye açan bir anlayışı asla kabul edemeyiz

'SINIRLARINI KAPATANLARI ANLAMIYORUZ'

Almanya, Fransa bizden daha mı fakir? Onlar sığınmacılara kapılarını kapadı. İnsanların canları pahasına çıktıkları yolculuklar durumu gösteriyor. Sınırlarını hayatını kurtarmak için gelen insanlara kapatanları anlamıyoruz.

Gökten yağdırılan bombalardan kaçan insanlara biz kapılarımızı, gönlümüzü açtık. Sadece 2015 yılında denizlerde boğulmaktan kurtarıp ülkemize getirdiğimiz sığınmacı sayısı 90.000'dir.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...