Tgrt Haber

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında! 'Brüksel'i açık açık uyardı'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2023 21:11 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 21:20
Erdoğan'ın AB resti dünya basınında! 'Brüksel'i açık açık uyardı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BMGK öncesi yaptığı açıklamada "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz" resti dünya basınında gündem oldu. Erdoğan'ın açıklamalarını uluslararası pek çok basın yayın kuruluşu son dakika servis etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uçuşundan önce AB​'ye verdiği mesaj dünya basınında gündem oldu.

Avrupa Parlamentosu'nun skandal raporunu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, Avrupa Birliği​'nin Türkiye​'den kopma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz" resti dünya gündemine otururken uluslararası ajanslar da "son dakika" olarak geçti.

Merkezi ABD'nin New York kenti olan ABC News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin AB'ye üyelik hedefine son verebileceğini ima ettiğini belirtirken, Fransız Le Figaro gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer vererek, Türkiye ile AB müzakerelerinin son yıllarda kopma noktasına geldiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resti dünya basınında

"ERDOĞAN BRÜKSEL'İ UYARDI"

ABD merkezli CNN Yunanistan ise, "Erdoğan Brüksel'i uyardı: Yollarımızı ayırabiliriz" başlığıyla verdiği haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkındaki raporunun ardından rahatsızlığını dile getirerek Brüksel'e uyarıda bulundu. Ankara'nın gerekli görülmesi halinde Avrupa Birliği'nden farklı bir yol izleyebileceğini vurguladı." ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE AB'DEN KOPABİLİR"

Oslo merkezli Dagsavisen gazetesi ise Erdoğan'ın AB ile ilgili sözlerine yer verdiği haberinde "Türkiye AB'den kopabilir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...