Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik açıklamalarına Esad’ın danışmanından cevap geldi: Resmi bir şey yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2022 07:53 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 07:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik açıklamalarına Esad’ın danışmanından cevap geldi: Resmi bir şey yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad ile görüşebileceğini ifade etmesinin ardından Suriye rejiminden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Esad’ın danışmanı olan Bouthaina Şaban, Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi ve “Herhangi resmi bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

Suriye’ye yeni bir askeri operasyon hazırlığı içerisinde olan Türkiye​ bir yandan da Suriye​ rejimi ile yeni bir sayfa açmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile “Esad ile görüşme olabilir. Siyasette küslük, dargınlık olmaz. Eninde sonunda uygun şartlarda adımları atarız” sözleri büyük yankı uyandırdı. Savaşın ve akan kanın hiç bitmediği Suriye’den  Erdoğan’ın görüşmeye yönelik açıklamalarına cevap geldi. Suriye Devlet Başkanı Esad’ın danışmalarından biri olan Bouthaina Şaban Al-Sharq TV’ye konuştu.

“RESMİ BİR ŞEY YOK”

Şaban, Türkiye’den gelen açıklamalara inanmadıklarını ve Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin düzeltilmesine yönelik açıklamalara Suriye’nin güveninin olmadığını söyledi. Suriye’de yayın yapan Şaban, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları medyanın tüketimi içindi. Türk yetkililer tarafından medyada yer alan bütün açıklamalara güvenmiyoruz, bunlarda resmi herhangi bir şey yok” dedi. Şaban, “Bu tür açıklamalar aylardır var. Fakat bunları kendi çıkarları, belki seçim için ya da diğer ülkelere karşı kullanmak için ya da başkalarına baskı kurmak için yapıyorlar. Bu açıklamaların kendi planları var ve bunların gerçekle bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...