Tgrt Haber

NATO resti İsveç basınında: Erdoğan'ın ses tonu hiç bu kadar sert olmamıştı

24 Ocak 2023 19:25 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 19:40
NATO resti İsveç basınında: Erdoğan'ın ses tonu hiç bu kadar sert olmamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Stockholm'deki Türk büyükelçiliği önünde gerçekleşen çirkin eyleme ilişkin resti, İsveç basınında büyük yankı uyandırdı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Aftonbladet'e konuşan uzmanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiç bu kadar sert konuşmadığına dikkat çekerek NATO için ışığın azaldığı yorumunda bulundu.

İsveç​'in başkenti Stockholm​'de terör örgütü yandaşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a yönelik skandal eylemi ile aşırı sağcı lider Rasmus Paludan​'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" provokasyonu büyük tepki çekti.

Kabine sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO​'ya başvuru konusunda artık bizden herhangi bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız ondan sonra bizden NATO'ya girmesi için destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey" diyerek İsveç'e sert tepki gösterdi.

'NATO ÜYELİĞİ İÇİN IŞIK AZALDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ifadeleri İsveç basınında geniş yer bulurken uzmanlar Aftonbladet gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Uzmanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ses tonunun daha önce hiç bu kadar sert olmadığına dikkat çekerek NATO üyeliği için ışığın azaldığını vurgusu yaptı.

'HALA DAHA UZLAŞMACI BİR TON VAR'

Stockholm Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Enstitüsü başkanı Paul Levin, "Türkiye Noel'den önce İsveç'in yeterince ilerlemediği söylese de, hala daha uzlaşmacı bir ton vardı. Erdoğan'ın sözleri ciddiye alınmalı" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...