Tgrt Haber

Erdoğan'ın ziyareti Katar basınında büyük yankı uyandırdı

03 Aralık 2015 16:56
Erdoğan'ın ziyareti Katar basınında büyük yankı uyandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret, ülke basınında birinci gündem maddesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde bakanlardan oluşan heyetle Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret, ülkede yayımlanan 4 gazetenin manşetleri ile köşe yazılarında geniş yer buldu.

Eş-Şark Gazetesi, ziyareti yayımladığı özel bir ekle ele alırken, Er-Reyyan ve Katar televizyonları konuyla ilgili özel yayın gerçekleştirdi, El-Cezire televizyonu ise Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin açıklamalarını öne çıkardı.

Ülkede yayımlanan diğer gazetelerden El-Arab, ziyareti "Emir Al Sani ve Erdoğan iki ülke arasında anlaşmalara imza attı", El-Vatan Gazetesi "Katar ve Türkiye el ele" ve Er-Raye Gazetesi "Emir Al Sani ve Erdoğan iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor" manşetleriyle verdi.

Ziyaret, bugün yayımlanan gazetelerin de ilk sayfalarında yer buldu. Eş-Şark ve Er-Raye gazeteleri, "Katar ve Türkiye.. Stratejik ortaklık" başlığıyla verdikleri haberlerde iki ülke arasındaki ilişkilerin bölgenin güvenlik ve istikrarı açısından fayda sağlayacağı üzerinde durdu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...