Tgrt Haber

Erdoğan'la görüşen Macron'dan Türkiye açıklaması: Dayanışmamızı devam ettirmekte kararlıyım

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
25 Şubat 2023 08:39 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 09:20
Erdoğan'la görüşen Macron'dan Türkiye açıklaması: Dayanışmamızı devam ettirmekte kararlıyım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin Türkiye ile dayanışmasını devam ettirmekte kararlı olduğunu bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanile gerçekleştirdiği videokonferans sonrası Twitter'dan Türkçe olarak açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin akabinde Fransız sivil güvenlik güçlerinin bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katıldığını anımsatan Macron, Fransa'nın bu kapsamda Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine kurduğu sahra hastanesinde her gün 100 yaralının tedavi edildiğini kaydetti.

Erdoğan'la görüşen Macron'dan Türkiye açıklaması: Dayanışmamızı devam ettirmekte kararlıyım

Macron, "Türkiye'deki depremi izleyen saatlerde, sivil güvenlik güçlerimiz arama kurtarma çalışmalarına başlamıştı. Gölbaşı'ndaki sahra hastanemiz hergün yüz yaralıya bakmaktadır. Tamamen seferber ve dayanışma içerisinde kalmaya devam ettiğimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teyit ettim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna'daki savaş hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Macron, "Ukrayna'nın kazanmasını sağlamak için desteğimizi daha da yoğunlaştırmalıyız. Saldırıdan vazgeçmesine yol açmak için de Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...