Tgrt Haber

Ermeni silahlı grupların terk ettiği mevziler kontrol altında: Azerbaycan'dan Karabağ için dikkat çeken adım

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Eylül 2023 18:07 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 18:29

Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçı gruplar ateşkes kararı sonrasında silahlarını teslim ederken bölgede tarama faaliyetleri sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni silahlı grupların Hocavend ilinin Garakend köyünde terk ettiği mevziinin görüntülerini yayımladı. Operasyonun sona ermesiyle birlikte Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni nüfusun sorunlarını çözmek için çalışma başlattı.

Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonun sona ermesinin ardından bölgede tarama faaliyetleri sürüyor. Anayasal düzeni tesis etmek için başlatılan operasyonda Ermeni​ güçleri 24 saat süren operasyon sonrası ateşkes​ talep etmişti.

Ermeni silahlı gruplar tarafından terk edilen mevziler ve askeri teçhizatlar Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçiyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ​'da Ermeni silahlı grupların Hocavend ilinin Garakend köyünde terk ettiği mevziinin görüntülerini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, Ermeni silahlı grupların Garakend köyünde çok sayıda askeri ekipman, silah​ ve mühimmat olduğu görüldü.

 Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonun sona ermesinin ardından bölgede tarama faaliyetleri sürüyor.

KARABAĞ'DAKİ ERMENİLER İÇİN ÇALIŞMA GRUBU 

Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni nüfusun sorunlarını çözmek için de yeni adım başlattı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Karabağ'daki sorunlarının çözümü için çalışma grubu kurulduğu bildirildi

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in başkanlığında faaliyet gösteren çalışma grubunun Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki sosyal, insani, ekonomik ve altyapı sorunlarının çözülmesi amacıyla çalışmalar yürüteceği belirtdildi.

Azerbaycan’ın Ekonomi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Tarım, İçişleri, Sağlık, Bilim ve Eğitim Bakanlıkları, “Azerenerji”, “Azerişıg”, Azerigaz” ve Azerbaycan Otomobil Yolları Devlet Ajansı gibi devlet kurumlarının, çalışma grubunun bünyesinde Karabağ’daki sorunların çözülmesinde koordineli bir şekilde faaliyet göstereceği ifade edildi.

 Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonun sona ermesinin ardından bölgede tarama faaliyetleri sürüyor.

AZERBAYCAN'IN TALEPLERİ KABUL EDİLMİŞTİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da ateşkes anlaşmasının Rus barış gücünün de katılımıyla gerçekleştiğini belirtmişti. Açıklamada şu detaylara yer verilmişti:

"Karabağ'ın Ermeni sakinlerinin temsilcilerinin Rus barışı koruma birliği aracılığıyla talebi dikkate alınarak, 20 Eylül 2023 günü saat 13.00'te aşağıdaki koşullar altında yerel terörle mücadele tedbirlerinin askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldı:

  • Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetleri ve yasadışı Ermeni silahlı gruplarının oluşumları silahlarını bırakır, savaş mevzilerini ve askeri mevzilerini terk eder ve tamamen silahsızlandırılır.
  • Ermeni silahlı kuvvetlerinin birlikleri Azerbaycan topraklarını terk ediyor, yasadışı Ermeni silahlı grupları serbest bırakılıyor.
  • Buna paralel olarak tüm silahlar ve ağır ekipmanlar teslim edilir.
    Yukarıda belirtilen süreçlerin Rus barış gücü birliği ile koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanmaktadır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...