Tgrt Haber

Ermenilerden büyük saygısızlık! Camiyi ahır olarak kullanmışlar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ekim 2023 11:44 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 11:56

Karabağ'da Malıbeyli köyündeki bir caminin Ermeniler tarafından ahır olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, caminin 1992'de Ermenilerce yakıldığını, minaresinin yıkıldığını, kalan kısmının da işgal süresi boyunca ahır olarak kullanıldığını açıkladı. 

Azerbaycan​, Karabağ​'da başarıyla sonlandırdığı antiterör operasyonuyla yasa dışı Ermeni güçleri bölgeden temizledi. Ermenilerin ardından bölgede bulunan hain bomba tuzaklarının yanı sıra büyük bir saygısızlık da gün yüzüne çıktı. Azerbaycanlılara ait bir caminin Ermenilerce ahır olarak kullanıldığı tespit edildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, antiterör operasyonu sonrasında Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Malıbeyli köyündeki caminin ahır olarak kullanıldığının ortaya çıktığı bildirildi. Açıklamada, caminin 1992'de Ermenilerce yakıldığı, minaresinin yıkıldığı, kalan kısmının da işgal süresince ahır olarak kullanıldığı kaydedildi.

Ermenilerden büyük saygısızlık! Camiyi ahır olarak kullanmışlar

Öte yandan 2. Karabağ Savaşı sonrasında da bölgedeki birçok caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Bölgedeki çoğu tarihi nitelikteki cami Azerbaycan kurumları tarafından tamirat ve tadilat edilmişti.

HAİN BOMBALI TUZAKLAR KURMUŞLAR

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA) tarafından ortak yayımlanan açıklamada, Hankendi şehrinde bazı binalarda çok sayıda bombalı tuzak, patlayıcı maddeler ve silahların bulunduğu aktarılmıştı.

Hankendi'deki binaların bodrum katındaki odalarında, perde arkasında, askeri yeleklerin ceplerinde ve bulunan botlarda bomba düzeneklerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Ayrıca yüksekten patlayarak geniş alanı etkileyen havan mermileri, kasetli bombalar ve VOQ-17 bombalarından oluşan el yapımı patlayıcılar da bulundu. Tespit edilen tuzaklar çalışanlarımız tarafından etkisiz hale getirilerek bu alanların güvenliği sağlandı.''

Ermenilerden büyük saygısızlık! Camiyi ahır olarak kullanmışlar

ANAMA personeli tarafından Hankendi'de yapılan çalışmalarda şehrin girişindeki borulara yerleştirilmiş el bombalı patlayıcı düzeneklerin tespit edilerek etkisiz hale getirildiği aktarılmıştı.

Ermenilerden büyük saygısızlık! Camiyi ahır olarak kullanmışlar

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...