Tgrt Haber

Ermeni’nin mayın oyunu! Yanlış harita veriyorlar

11 Aralık 2021 10:06
Ermeni’nin mayın oyunu! Yanlış harita veriyorlar

Erivan yönetimi, esir düşen askerlerin bırakılması karşılığında, Karabağ'da yerleştirdikleri mayınları gösteren haritaları verdi. Ancak haritaların büyük kısmı yanlış çıktı, mayına basan çok sayıda Azerbaycan Türkü hayatını kaybetti.

Azerbaycan ordusuna ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı mayın arama ekipleri Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’ı mayın ve patlamamış mühimmattan temizlemeye devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgedeki güvenliğinin sağlanması, yollardaki mayınların temizlenmesi, dağlık ve geçişi zor bölgelerde bulunan Azerbaycan birliklerinin mevzileri doğrultusunda yeni ikmal yollarının yapılması için çalışmalar sürüyor. Son 10 günde işgalden kurtarılan bölgelerde 342 mayın bulunduğu kaydedilirken 96,7 hektarlık alanın mayınlardan temizlendiği açıklandı. Yalnızca 1-10 Aralık tarihleri arasında 342 mayın bulundu ve 96,7 hektarlık alan mayınlardan temizlendiği kaydedildi.

Ermeni’nin mayın oyunu! Yanlış harita veriyorlar

BIDEN, 9 ÜLKE LİDERİNİ ARADI

Öte yandan ABD Başkanı Biden daha sonra, NATO'nun doğu kanadındaki dokuz ülkenin (Polonya, Romanya, Estonya, Bulgaristan, Çekya, Macaristan, Slovakya, Litvanya ve Letonya) lideri ile görüştü. Görüşmede Biden, ABD'nin Transatlantik güvenliğe ve NATO'nun 5. maddesine bağlılığını tekrarladı. Rusya'nın Ukrayna sınırına askerî yığınak yapması ve bölgede artan gerilimi ele alan liderler, NATO'nun müttefiklerini savunmak için "birleştirici, aktif ve çözüme yönelik" bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı. Biden, bölgedeki gerginliği kararlılık, savunma ve diyalog yoluyla azaltmak için çalıştıklarını ve bu süreçte müttefikleriyle yakın temasta olacaklarını ifade etti.

GERİLİM ARTIYOR

Ukrayna-Rusya ilişkileri, 2014 yılında Rusya'nın Ukrayna toprağı Kırım'ı ilhak etmesi ve Rusya destekli ayrılıkçı milislerin Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinin bir kısmında kontrolü ele geçirmesinden bu yana gergin. Kiev yönetimine göre 7 yıldır devam eden çatışmalarda yaklaşık 14 bin kişi hayatını kaybetti. Ukrayna'nın doğu sınırında 90 binden fazla Rus askerin konuşlandırılması sebebiyle Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığı düşünülüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...